BUTT PLUG / ANALPLUGG – DEN KOMPLETTA GUIDEN

Konkreta tips till val av butt plug / analplugg för dig. LÄS DEN HÄR GUIDEN INNAN DU BESTÄMMER DIG!

I den här guiden får du en utförlig beskrivning av hur du på bästa sätt använder din nyinköpta butt plug. Men först måste vi välja den perfekta butt pluggen till just dig. (Notera: Vi kommer att byta mellan orden butt plug och analplugg i det här inlägget, men det är samma sak vi pratar om!)

Hur väljer man rätt butt plug?

En riktigt bra fråga som ger olika svar beroende på vem du frågar. Här samlar vi svaren och ger dig ett riktigt bra bud, – oavsett om du är erfaren och är på jakt efter ett nytt tillskott till samlingen eller om du är nybörjare och aldrig har testat förut. Vi kommer att göra vårt bästa för att ge dig den nödvändiga kunskapen för att du ska känna dig helt säker när du ska köpa din första butt plug. Kolla bara igenom den här guiden.

När du ska välja rätt butt plug är det viktigt att först och främst bestämma sig vilken sort man letar efter. I den här guiden kommer vi att gå igenom olika sorter så att du får en idé om vad det är du letar efter.

Översikt över de olika butt plug-varianterna

Enkla butt plugs är utan vibrationer och andra funktioner och är att rekommendera för nybörjare. Det handlar om att bli bekväm med stimulans av det anala området innan du slänger dig ut i andra varianter av butt plugs. Även om du är nybörjare och därför bestämt dig för att du vill ha en simpel och klassisk butt plug så är det en bit kvar än. Nu ska du välja vilket material den ska vara tillverkad av. Ju nyare du är på området desto mer rekommenderar vi att du håller det enkelt och litet.

De olika varianterna och dess egenskaper listas här nedan.

Butt plug i silikon:

Egenskaper:

Håller normal temperatur
Finns i många olika storlekar och former
Mjuk känsla
 
Passar: Nybörjaren. Är du helt ny på området och vill testa en butt plug så rekommenderar vi silikon.
Vi rekommenderar att du köper ett set med flera olika storlekar: S, M, L – för bäst upplevelse.

Produkten på bilden kan du hitta här

 

Anal beads butplug:

Egenskaper:

Ger massa möjlighet för variation under stimulering
Kommer ofta med flera olika storlekar
Ger möjlighet för att ha kulorna / beadsen helt uppe
 
Passar: Nybörjaren som vill ha möjlighet för variation.
Här undviker du att köpa ett set och får istället flera storlekar i ett.

Produkten på bilden kan du hitta här

Buttplug i Glas, Aluminium och Stål:

Egenskaper:

Kan värmas upp eller kylas ned för extra njutning
Lätta att rengöra
Ändrar inte form – ger en mer direkt känsla och njutning
 
Passar: Personen som har experimenterat lite med det anala området och kanske vill ha möjlighet för uppvärmning/nedkylning.

Produkten på bilden kan du hitta här

 

Vibrerande butt plug:

Egenskaper:

Ger vibration
Oftast tillverkad i silikon
Ger maximal stimulans – både under onani och samlag.
 
Passar: Dig med lite erfarenhet. Har du testat buttplugs och nu vill ta nästa steg är vibrationer det självklara valet.

Produkten på bilden kan du hitta här

 

Uppblåsbar butt plug:

Egenskaper:

Möjlighet för variation i storleken av samma produkt
Ger möjlighet för att optimera stimulans och placering
Passar: Den erfarne. Vibrationerna kanske inte fungerade för dig? Då kan du testa den här varianten.
Den är en upplevelse för dig och dessa butt plugs ger möjlighet för att anpassa storleken till det som passar perfekt för dig. En riktigt spännande variant.

 

Hur använder man en butt plug?

Nu har du förhoppningsvis skapat en överblick över möjligheterna. Kanske har du också hittat en variant du tycker verkar mer intressant än de andra. Du kanske till och med redan har köpt en! Nu ska vi guida dig igenom hur du på bästa sätt börjar använda din nya analprodukt.

Säkerheten framför allt:

Rengöring är viktigt. Som med alla andra sexleksaker är rengöring viktigt för att hålla dina produkter på topp. När det gäller anala sexleksaker är det dock speciellt viktigt. Produkterna är oftast tillverkade under sterila och ordentliga förhållanden, men precis som med nya handdukar och sängkläder rekommenderar vi att du rengör din produkt innan första användningen. Här rekommenderar vi också att du köper en rengöringsprodukt till din butt plug.

Börja litet och långsamt. Är du nybörjare är det här en punkt som är extra viktig för att få en bra upplevelse, men rådet gäller också de som är erfarna. Starta långsamt och forcera aldrig någonting när du experimenterar med analsex och leksaker. Ta ner tempot, bli säker på dig själv och eventuellt din partner. Är det första gången du testar en butt plug så rekommenderar vi att du använder din produkt max 20 minuter de första gångerna. Om du får ont – sluta. Du får inte ignorera smärtan. Pausa hellre och börja långsamt igen när smärtan avtagit eller när du lugnat ner dig igen. Du kommer fixa det, men det viktigaste är att det blir en bra upplevelse. Det är olika från person till person hur det är att sätta i en butt plug. För vissa lyckas det första gången och andra behöver lite längre tid. Tumregeln är: slappna av, ta det i ditt eget tempo och njut av det.

Glidmedel är viktigt. Glidmedel är alltid en bra idé när du använder sexleksaker. När vi pratar om butt plugs är det mycket viktigt och nästan nödvändigt. Det kan vara en bra idé att börja med att ta lite glidmedel på ditt finger och föra in i anus. Massera försiktigt och långsamt tills du slappnar av. Det är viktigt att du inte känner att det stramar runt ditt finger. När du slappnar av helt kan du införa din buttplug. Kom ihåg massor av glidmedel! När du sätter i din butt plug är det en bra idé att rikta den lite upp mot din mage för att lättare få in den. Det är helt normalt att det inte lyckas första gången så var inte rädd för att testa igen. Det är också normalt att det känns en smula obehagligt första gången, så länge det inte gör ont är det bara att fortsätta. Om det gör ont ska du/ni sluta direkt. Om du är nybörjare i butt plug-världen rekommenderar vi som sagt max 20 minuter åt gången. Om du är en erfaren användare kan du använda din plug i längre perioder. Vi rekommenderar att du applicerar glidmedel ungefär en gång i timmen.

Till slut:

Det bästa tipset vi kan ge är att läsa en massa recensioner. Det är anledningen till att vi skickar ut våra produkter till självständiga sexleksakstestare. Just för att de kan testa produkterna och ge oss de bästa rekommendationerna. Vi har en plattform här på Palora.se som gör att du både kan recensera produkter och läsa andra kunders recensioner. När du köper en produkt är det viktigt att läsa recensionerna så att du köper rätt produkt. Samtidigt är det viktigt att överväga vem du är och vad du vill uppnå och därifrån avgöra vilket material och vilka funktioner din buttplug ska ha. Sedan finns det inget annat att göra än att slänga sig ut i det. Vi hoppas att den här guiden har gett en liten inblick i detta och lite mod för att ge dig ut på nya äventyr. Ha så kul!

FAKTABOX:

Orden butt plug och analplugg betyder samma sak. Det är två olika sätt att stava det på som kan ge olika sökresultat på t. ex. Google. Det finns flera olika sätt att skriva det på. Prova dig fram med olika stavningssätt. Du kan ogsä finde anal plugs