Buttplugg / Analplugg– Den Kompletta Guide

Buttplugg Analplugg guide

Konkreta tips om hur du väljer den rätta buttpluggen/ analpluggen till dig. LÄS DENNA GUIDE INNAN DU BESTÄMMER DIG!
I denna guide får du också en utförlig beskrivning på, hur på bästa möjliga sätt använder din nyanskaffade buttplugg. Först ska vi dock välja den helt perfekta buttpluggen till just dig. (OBS: Vi kommer att skifta mellan orden buttplugg och analplugg i inlägget här, men det är precis samma sak, vi talar om)

Hur väljer man den helt rätta analpluggen?

Det är en mycket bra fråga, som får olika svar, beroende på vem du frågar. Här samlar vi svaren och ger dig ett omfattande utbud. Oavsett om du är erfaren och söker efter ett nytt tillägg till samlingen, eller om du är en nybörjare och aldrig har provat det tidigare. Vi kommer att göra vårt bästa, att ge dig den nödvändiga kunskapen, så att du känner dig helt säker, när du söker din första analplugg. Bara kika lite i den här guiden.
När du ska välja den helt rätta buttpluggen, är det viktigt att först och främst komma på, vilken sort du söker. Guiden här kommer att gå igenom olika sorter, och du kommer förhoppningsvis att bli klokare, på vad du söker.

En översikt över de olika analplugg varianterna

De enkla buttpluggarna är helt utan vibrationer eller andra funktioner och en klar rekommendation för nybörjare. Det handlar om att bli trygg med att stimulera det anala området, innan du börjar med andra varianter av den klassiska buttpluggen. Men även om du kanske är nybörjare och därför har låst fast dig på att den ska vara en enkel och klassisk buttplugg, så har du ändå liten sträcka framför dig. Nu ska du välja, vilket material den ska vara gjord av. Ju mer nybörjare du är, desto enklare och mindre rekommenderar vi, att du håller dig till.

De olika materialen ser du nedan med tillhörande egenskaper listade.

Silikon buttplugg:

Egenskaper: Håller normal temperatur. Finns i många olika storlekar och former. Mjuk känsla

Bäst till: Nybörjaren. Är du helt ny, och vill prova en buttplugg, så är silikon helt klart vår rekommendation.

Vi rekommenderar, att du köper ett set med olika storlekar: S, M, L – för bästa upplevelse.

nexus-anal-starter-kit-_-plug-s_t-1

köp Nexus Anal Starter Kit här

 

Breads:

Egenskaper: Ger stor möjlighet till variation under stimulering. Kommer ofta med flera olika storlekar. Ger möjlighet till att ha kulorna / beadsen helt upp.

Bäst till: Nybörjaren, som vill ha möjlighet till snabb variation.

Här slipper du också att köpa ett ’set’, men har i stället flera storlekar.

Axus Anal Beads

Köb Axus Anal Beads här

Glas buttplugg, Aluminium buttplugg och Stål buttplugg:

Egenskaper: Kan värmas upp eller kylas ned för att ge extra njutning. Lätt att rengöra. Ändrar inte form – ger en mer direkt känsla och njutning

Bäst till: Den, som har experimenterat lite med det anala området. Önskar ytterligare möjlighet för uppvärmning/nedkylning.

 Liten Stål Butt-Plug

Köb stål buttplugg här

Vibrerande buttplugg:

Egenskaper: Ger vibrationer. Finns oftast i silikon. Ger maximal stimulering – både under masturbation och samlag.

Bäst till: Den med lite erfarenhet. Har du provat buttplugg tidigare och vill nu ta det till nästa nivå, då är vibrationer ett bra val.

Silver buttplug med vibration

Köb buttplugg med vibration här

Uppblåsbar buttplugg:

Egenskaper: Möjlighet till variation i storlek i en och samma produkt. Ger många möjligheter till att optimera stimulering och placering

Bäst till: Den erfarne. Vibrationerna gjorde sig kanske inte helt och hållet för dig? Då ska prova denna variation av buttplugg.

Det är helt säkert en upplevelse i sig och dessa buttpluggar ger stor möjlighet till att anpassa storleken till precis den, du själv tycker är perfekt. En riktigt spännande variation.

Uppblåsbar buttplugg

Köb uppblåsbar buttplugg med vibration här

Hur använder man en buttplugg?

Nu har du förhoppningsvis fått dig en överblick över möjligheterna. Kanske du också kommit på rätt spår, vilken slags analplugg du kan tänka dig. Kanske du redan har köpt en. I vilket fall som helst vill vi nu guida dig igenom, hur du bäst kommer i gång med att använda din nya analprodukt.

Säkerhet först:

Rengöring är viktigt! Som med alla andra sexleksaker är rengöring viktigt för att underhålla dina produkter. För anala sexleksaker kan det dock vara särskilt viktigt. Produkterna är för det mesta tillverkade under sterila och ordentliga förhållanden, men ändå som med nya ligesom med nya handdukar och sängkläder rekommenderar vi, att du också rengör din produkt innan du använder den första gången. Här kan vi rekommendera, att du köper en av våra rengöringsprodukter till din analplugg.

Börja litet och långsamt. Om du är nybörjare, är denna punkt speciellt viktig för att få den bästa upplevelsen. Men rådet gäller också för de mest erfarna. Börja långsamt uppåt och tvinga aldrig något, när du experimenterar med analsex och leksaker generellt. Ta det i ett långsamt tempo. Känn dig säker med dig själv, och eventuellt den partner du har med dig. Är det första gången, du provar en analplugg rekommenderar vi att du använder din nya produkt i max 20 minuter de första gångerna. Upplever du smärta, så sluta. Du ska aldrig bara ignorera smärtan. Håll hellre tillbaka, och börja så långsamt om igen, när smärtan avtar, eller när du har lugnat ner dig igen. Ni/du ska nog lyckas med det, men det viktigaste är, att det blir en fin upplevelse. Det är mycket olika från person till person, hur lätt det är att sätta in din analplugg. För några lyckas det första gången, för andra tar det lite längre tid. Tumregeln här är; slappna av, ta det i ditt eget tempo och njut av det.

Glidmedel är viktigt

Ofta är glidmedel en riktigt bra idé, när du använder sexleksaker. När vi talar om analpluggar, är det nog mycket starkt rekommenderat och i princip nödvändigt. Det kan vara en god idé att börja med att sätta på en riklig omgång glidmedel på ditt finger och föra in det i anus. Massera försiktigt och långsamt, tills du slappnar av. Det är viktigt, att du inte känner att det stramar omkring ditt finger. När du slappnar av helt, kan du föra in din analplugg – kom ihåg rikligt med glidmedel. När du sätter in din buttplugg är det en bra idé att rikta den lite uppåt mot din mage för enklare införing. Det är helt normalt, om det inte lyckas vid första försöket, så tveka inte att försöka igen. Det är också ganska normalt att känna en smula obehag först. Så länge det inte gör ont, kan ni tryggt fortsätta. Känner du smärta, ska du/ni sluta ögonblickligen. Är du nybörjare inom analplugg världen, rekommenderar vi som sagt max 20 minuter åt gången. Är du däremot en erfaren användare, kan du gott ha i din analplugg längre tid åt gången. Vi rekommenderar dock alltid, att du sätter på glidmedel cirka en gång i timmen.

Avslutande tips för din analplugg

Det allra bästa tipset vi kan ge er är att läsa en massa information. Detta är också orsaken till, att vi skickar de flesta av våra analpluggar till oberoende sexleksaksanvändare. Just för att, de kan prova produkterna och ge dig de bästa rekommendationerna. Samtidigt har vi en plattform här hos palora.se som gör att du både kan recensera produkter och läsa andra kunders recensioner. När du köper en produkt, är det därför viktigt att läsa recensionerna, så att du kan se till att du köper den rätta. Samtidigt är det viktigt att överväga vem du själv är, vad du vill uppnå och utifrån detta avgöra vilket material och vilka funktioner, din analplugg ska ha. Då är det inget annat än att sätta i gång. Vi hoppas denna guide har givit dig en liten insikt, och kanske en smula självförtroende att bege dig ut på nya äventyr. Trevlig lek!

PS. Vi har också ett stort urval av analpluggar på palora.se.