Guide: Analsex

Med den rette forberedelse og fremgangsmåde kan analsex åbne en ny dør til seksuel nydelse for dig og din partner. Hvad få ved, er, at analsex faktisk giver de mest fantastiske orgasmer, der er meget mere intense end klitoris- og skedeorgasmer.

 

Analsex – åh nej!

Det viskas om ordet som skrämmer de flesta, även om de inte helt vet varför: Analsex. Det är förbjudet, det är styggt och det är något inte alla gör. Analsex är fortfarande ett tabu för många och ses mer som en kinky grej än normalitet i sexlivet.

Det är synd, för vad många inte vet är att anus är en mycket känslig och erogen zon, både hos män och kvinnor. Det finns många nervändar i anus, och med rätt förberedelse och procedur kan analsex öppna dörren till ett nytt sexuellt nöje för dig och din partner. Analsex är inte bara styggt, det kan också ge fantastiska orgasmer som känner sig mer intensiva än klitoris.

Sex kan snabbt bli rutinmässigt eller tråkigt. Det finns inte tillräckligt med tid för kärleksfulla kyssar och varm uppvärmning, andra saker väntar eller så är du nöjd med vad du får. Därför kan det vara en bra idé att inleda nya sexuella äventyr för att fräscha upp förhållandet och krydda sexlivet. Analsex är inte längre ‘motbjudande’ eller ‘avvikande’, tvärtom, många tycker om det, och även om temat för anus fortfarande inte diskuteras i offentliga kretsar hör man mer och mer om det.

Har du någonsin lekt med idén att prova det? Eller har du blivit rädd för att du inte var säker på vad det alls betydde, eller för att du hade en dålig upplevelse? Förtvivla inte; här kommer den ultimata guiden för dig som vill prova analsex, män som kvinnor och njuta av det till fullo!

Kvinna i underkläder

Förberedelser och god uppvärmning

Innan du kastar dig in i de anala njutningarna är det viktigt att ha god förberedelse och uppvärmning. Analsex är inte något du bara tar som en quickie. Analsex är inte heller något du bara nöjer dig med efter en våt kväll i staden, där ni båda blev väl berusad.

För att analsex ska vara en bra upplevelse för er båda, först och främst, se till att du har en riktigt bra tid i bekväma omgivningar och vara så avslappnad som möjligt – särskilt mottagaren – så att ni kan ta er framåt långsamt. Analsex handlar också om tålamod.

Innan ni ens börjar är det en bra idé att börja med att prata om analsex, så ni båda deltar i spelet innan. För många handlar analsex om trygghet. Det är därför det är viktigt att du inte bara tar upp den “roliga” sexleksaken i anus, utan att först ha ett bra samtal med din partner, så att tryggheten för vad som ska hända finns. Tvinga inte din partner till något han eller hon inte vill. Då blir det inte en bra upplevelse för någon av er. Kommunikation är viktigt; avtala safewords, avtala gränser och informera er om analsex innan ni börjar.

Renlighet är ett måste när man ägnar sig åt analsex

Vad de flesta människor associerar och rädsla för analsex är renheten – eller snarare bristen på det. “Det är ju där min avföring kommer ut!” tänker man. Ett bra tips är att gå på toaletten några timmar före det schemalagda sexet och bokstavligen bli av med “skiten”.

Dessutom är anus inte bara ett stort förråd för vår avföring – vår inre rumpa är faktiskt uppdelad i flera kammare. Avföringen förvaras i ett förråd längst upp, följt av en “dörr”, och sedan kommer kammaren vi kallar ändtarmen. I slutet av denna kammare kommer den sista ‘dörren’, som vi kallar anus eller ringmuskeln. Således, när man övar analsex, tränger man inte in i övre kammaren utan stimulerar de många nervändarna i rektum och runt anus. Om du inte fistar eller trycker något extremt långt upp i bak.

Kvinna som tvättar sig, samt analdouche produkter

Andra tips är att tvätta dig själv extra noggrant innan sex, och om du vill vara helt säker på att det inte finns några oönskade överraskningar kan du göra en ändtarmsköljning.

Palora.se kan du köpa olika sköljningar, som fylls med ljummet vatten och pumpas in i ändtarmen. Eller så kan du köpa en enhet för att ta i duschen, som du sedan kan skölja anus med.
Om du vill använda tvål för sköljningen måste du använda en ph-neutral tvål, men annars är tillräckligt med ljummet vatten. Du måste alltid rengöra tarmen några timmar innan samlaget ska äga rum.

Kom också ihåg att om du använder sexleksaker är det viktigt att de också rengörs noggrant. För detta kan du använda en antibakteriell spray när du är klar med akten, så att den är klar att användas nästa gång önskan uppstår.


Använd massor av glidmedel Glidmedler

När ni kommer igång med själva förspelet börjar ni med att ta ett varmt bad tillsammans och tvättar varandra noggrant och sedan spola av varandra med den varma duschen. Det varma vattnet hjälper dig både att vara avslappnad och redo för vad som ska hända. Ge varandra också en trevlig erotisk massage. Det kan få dig att känna dig mer bekväm och avslappnad.

När du är upphetsad och redo att köra igång, är det viktigt att du har massor av glidmedel. Till skillnad från en kvinnas vagina är rektum inte självsmörjande, dvs. att ett naturligt glid inte bildas automatiskt. Därför måste du lägga glidmedel, för annars kommer det att kännas väldigt obekvämt när du utövar analsex eller experimenterar med sexleksaker.

När du ska köpa glidmedel för analsex, gå till ett som är tjockt och har en tjock konsistens.

På detta sätt behåller den glidförmågan längre.

Om du använder en kondom eller använder glidmedel till sexleksaker, väljer du ett vattenbaserat glidmedel, eftersom andra typer av glidmedel kan skada kondomen och ytan på sexleksaken. Se vår fantastiska guide om glidmedel.

För övrigt är det alltid en bra idé att använda kondom för analsex – om det är kvinnan som är mottagaren och om du planerar att ha vaginalt sex efter analsex, annars kan du riskera att hon får en infektion i underlivet genom tillförsel av kolibakterier från anus till vagina.

anal4

Köp Buttplugs på Palora.se

Använd gärna en buttplug innan analsex

Börja smeka din partner över hela kroppen och gå långsamt ner till anus. Smek och slicka runt anusområdet.

När din partner är upphetsad nog kan du applicera glidmedel på fingret och massera anus. Se till att din partner är avslappnad och sakta hitta vägen in. När du märker att ringmuskeln har expanderat något kan du sätta in det andra fingret. Rör sakta fingrarna fram och tillbaka och smek din partner med den andra handen.

Det är också en bra idé att ha en sexleksak till hands. Helst en mindre dildo eller buttplug. Fördelen med att använda en buttplug är att du sedan har händerna fria till att smeka varandra medan du är redo för anal penetration.

Ni kan också ha vanligt sex medan buttpluggen sitter i det bakre hålet, och många kvinnor älskar att få stimulerad klitoris medan de har en buttplugg i. Här är det särskilt en bra idé om kvinnan ligger på mage och så penetrera du henne vaginalt med penis bakifrån, så att partnerens rörelser stimulerar både vaginalt och analt via buttpluggen.

Kom alltid ihåg att använda sexleksaker med en bred fot så att leksakerna inte plötsligt åker upp i ändtarmen, så du måste förbi akutmottagningen. Och igen – kom ihåg att ta det långsamt. Rektum och ringmuskeln måste vara helt avslappnade innan du kan föra in sexleksakerna.

Slappna av!

Om du eller din partner har problem med att koppla av ordentligt, finns det ett tips som hjälper dig. Det finns en spray med du kan smörja ringmuskeln med. Det får ringmuskeln att slappna av.
Det kallas “anal avslappningsspray”.

Rygg massage

Klar till analsex

När du väl har värmt upp din partner och han eller hon är avslappnad är det dags för analsex. Återigen, ta er tid. Applicera massor av glidmedel på penis eller sexleksaken och runt anus. Efter detta kan du sakta tränga in i anus. Flytta dig långsamt och se din partners signaler.

Det handlar inte om att vara våldsam och brutal, utan om att låta din partner vänja sig till känslan. Låt mottagaren bestämma i vilken takt du rör dig.

Kom ihåg att analsex inte nödvändigtvis betyder att du måste gå djupt. Det är mycket bättre att vara försiktig de första gångerna. Då kan du gradvis tränga djupare och djupare. Kom ihåg att analsex aldrig ska göra ont, det ska vara en trevlig upplevelse för er båda. Det är därför du

bör sluta med det om det gör ont.

När det gäller att välja en position finns det många bra positioner för analsex. Vilken du väljer beror helt på dina preferenser. Men här är några förslag:

  • En bra startposition är att passiv/mottagare sitter ovanpå den aktiva parten. Detta gör att det passiva partiet kan glida försiktigt över penis/sexleksaken och därmed blir det att den passiva har kontrollen. Det är också en bra position eftersom du har ögonkontakt och bättre kan läsa varandras signaler.
  • En annan bra nybörjarposition är att ligga i en sked där den aktiva tränger in bakifrån. Han/hon kan därmed smeka kroppen medan han rör sig försiktigt fram och tillbaka. Många kvinnor upplever snabb orgasm vid denna position, särskilt om klitoris stimuleras samtidigt i samband med penetrationen.
  • Ni kan också välja doggystyle där passivet står på alla fyra i lämplig höjd och den aktiva parten gör sitt bästa – kom ihåg att fortsätta försiktigt. En annan version av doggystyle kan också göras liggande där han/hon ligger på magen och eventuellt har en kudde under buken.

Detta var bara några exempel på positioner. Det finns många andra, och det är bara din fantasi och önskan som sätter gränsen.

Vägen till bra analsex

Kort sagt: För att analsex ska vara en underbar upplevelse för båda parter har vi sammanfattat ovanstående i dessa punkter:

  • Renlighet är ett måste – den största turn off inom analsex är idén att avföring kommer ut. Därför bör tarmen tömmas – och eventuellt sköljas – en till två timmar innan du ska ha analsex. Använd en av de speciella skölj-set som kan köpas.
  • Ta er tid – för att analsex ska utföras alls måste mottagarpartiet vara helt avslappnad. Ta ett bad eller massera varandra innan ni börjar. Analsex kommer inte att lyckas om mottagaren är nervös och spänd i ringmuskeln. Använd avslappningsspray om han/hon är för upphetsad.
  • Använd massor av glidmedel – för att analsex ska utföras alls krävs mycket glidmedel. Använd helst vattenbaserat smörjmedel om du använder sexleksaker/och eller kondomer. Använd ett speciellt glidmedel som är skonsamt mot slemhinnan i ändtarmen.
  • Ta tid innan penetrering och använd helst en buttplugg först – för att större sexleksaker eller penis ska tränga igenom måste ringmuskulaturen förstoras. Det är en långsam process som kräver att ringmuskeln masseras långsamt. Du kan med fördel leka med en buttplug innan du penetrerar själv. Ta dig tid före och under, och sluta om det gör ont.

Lycka till – och njut av det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *