Guide till analskjöljning 2018: Din kompletta guide till analrengöring

Analsex kan vara sexigt och härligt både för den som ger och den som tar. Rengöring av den anala regionen är alfa och omega – både före och efter akten. I den här guiden går vi igenom alla aspekter av analsköljning.

På Winkwink har vi alltid mellan 5 och 10 analduschar och det kan därför vara svårt att veta vad man ska ha. Analsköljning är ett känsligt ämne för många så det kan vara skönt med lite rådgivning.

Gemensamt för de flesta av våra intimduschar är att de har en slags pumpfunktion. Man suger upp eller häller i vatten i och sedan trycks vattnet ut genom att trycka på pumpen. Därefter kan vattnet pressas ut från anus igen. Processen påminner faktiskt om den man går igenom när man sköljer öron eller ögon.

 

Analduschar – Ett stort urval?

Ouch! Anal douche – Analdusch av högsta kvalitet

Ouch! Anal douche – i korta drag:

 • Vacker och enkel design
 • Plast av högsta kvalitet
 • 3 storlekar (75, 125 og 200 ml.)

Analduschen från Ouch är en riktig “creme de la creme”-produkt när det kommer till analrengöring. Den är – estetiskt sett – den vackraste versionen av produkten vi har i shoppen. Den gör någonting ganska osexigt som analrengöring riktigt sexigt. Den är tillverkad i material av högsta kvalitet – ABS-plast. Den är också utformad på ett vackert sätt som gör att den utan problem kan stå framme då den ser ut som vilken lyxig badprodukt som helst.

Precis som många andra av produkterna från Ouch! är den här analduschen svart. Det kan vara en fördel när man arbetar i dessa regioner och vill upprätthålla hygienen utifrån en visuell synpunkt. En av de stora fördelarna med den här analduschen är att den kommer i tre olika storlekar, S, M och L.

Storlek S (75 ml): Storleken S är för personen som inte har så stora behov. Det kan vara att det inte är så mycket som ska sköljas ut eller att du tycker att det är obehagligt att spruta upp för mycket vatten åt gången. Storleken S är den som vi säljer minst av då många anser att den är för liten för att vara effektiv.

Storlek M (125 ml): Storleken M är den perfekta mellanvägen och därför säljer vi mest av den. Storleken M passar till de flesta, både i sprutvolym men också i storlek och hur behaglig den är att använda. Den är mycket populär både bland män och kvinnor då den inte är för överväldigande i användning eller i storlek.

Storlek L (200 ml): Storleken L är för den erfarne (mannen). Rätt ska vara rätt – det är oftast män som köper storleken L av Ouch! Anal Douche. Det är nog för att män har en tendens till att vara mindre försiktiga vid analsköljning. Det ska vara snabbt och effektivt så att man kan komma vidare till nästa punkt på dagsordningen.

Prismässigt har Ouch! lagt deras analdusch i den högre änden – ett faktum som går hand i hand med resten av deras produkter. De signalerar kvalitet och deras märke har ett högt värde. En analdusch från Ouch! går för runt 169 SEK – då får du en produkt som håller i många år.

 

Ultimate Douche för analsköljning – funktion framför form (BESTSELLER)

Ultimate Douche i korta drag:

 • Lätt att använda
 • Bra storlek (160 ml)
 • Billig

Innovativ sprutdesign (sidan och toppen)

Köp Ultimate Douche här

Analduschen från California Exotic är vår bästsäljande analdusch och det finns det anledning till. Det är nämligen inte mycket annat som är bättre när det kommer till rengöringsfunktion i ändregionen.

Ultimate Douche är tillverkad i genomskinlig plast och det finns det en bra anledning till – det säkrar dig maximal hygien. Det är nämligen lättare att rengöra en analdusch (och mycket andra saker) när du kan se var den är smutsig.

Den här modellen är lite bättre än många andra på grund av att huvudet sprutar både uppåt och åt sidorna. Det ger dig möjlighet för att tvätta dig ännu mer noggrant och bli klar snabbare.

Vi får många frågor angående hastighet när det kommer till såna här hygienprodukter. Dessa frågor kommer från alla slags människor, både män och kvinnor. Det de har gemensamt är att alla tycker att analsköljning inte är så sexigt när man kommit i stämning och att de vill ha det gjort så snabbt som möjligt så att de kan komma vidare till den roliga delen.

Svaret på frågan är enkelt: Ultimate Douche med munstycket som sprutar både uppåt och åt sidorna är den snabbaste lösningen.

Analrengöraren Ultimate Douche har en solid storlek – nämligen 160 ml. Jämför man med ovanstående modell från Ouch! så motsvarar det en storlek M.

Prismässigt så måste vi säga att det är “value for the money”-garanti hos California Exotics Ultimate Douche. Den kostar nämligen bara 99 kr. Ofta kan man få den på vår hemsida till under 50-lappen.

Har du fått nog av att läsa om produkterna? Sluta läs och köp den här!

 

Intim Dusche – Analsköljning med sexiga överraskningar

Intim Dusche i korta drag:

 • Tysk kvalitet och effektivitet
 • Billig “squeezer” i snygg, röd färg.
 • Två huvuden – ett till anal användning och en lite större till vaginal användning.

Köp intim Dusche här

Intim Dusche från tyska You2Toys är en mellanklassprodukt som ligger någonstans emellan de två som vi tidigare nämnt i guiden. Den är estetiskt sett finare än Ultimate Douche från California Exotics men får inte lika många stilpoäng som den snygga spetskandidaten från Ouch! Är den fångad däremellan? Eller kan den någonting som de andra inte kan?

Det korta svaret är “Ja” – det långa är lite mer komplicerat och kommer här nedan.

Intim Dusche är en produkt som blir använd till skoj lika mycket som till seriös rengöring. Den sprutar nämligen primärt åt sidorna och inte ut ur spetsen. Därmed saknar den lite rengöringseffekt. Å andra sidan har den ett extra huvud med som man kan använda för att rengöra sitt vaginala område med samtidigt som den stimulerar – huvudet är nämligen en liten smula större. Det kan sluta med att rengöringen blir en riktigt tillfredsställande upplevelse.

Om man gillar stimulans på ovanstående sätt så är Intim Dusche den perfekta produkten. För det första är man ren när själva akten börjar och för det andra är man redan tänd från början.

De två huvuden till rengöraren är till anal respektive vaginal användning och därför ser de lite olika ut.

Det anala huvudet: Analhuvudet är 8 cm långt och 0,5-1 cm i diameter. Den har ett kulformat huvud där vattnet kan spruta ut. Detta ger inte bara bättre sprut men är också någonting som många gillar då spetsen påminner lite om en erigerad lem och därför kan ha en upphetsande effekt.

Det vaginala huvudet: Huvudet till den vaginala tvätten mäter 14 cm och är 1,2-2 cm i diameter. Längden motsvarar någorlunda vad en genomsnittlig svensk man presterar men är mindre i diameter. Detta är inte så konstigt då detta är en vaginaltvätt och inte en sprutdildo.

Intim Dusche blir ofta marknadsförd som en produkt primärt för kvinnor men det är inte hela sanningen. Det är sant att det oftast är kvinnor som har vaginor, men research visar att män kan gilla lite mer kropp i deras anala stimulans och därför passar denna bra även till män.

Intim Dusche är nog den “roligaste” analduschen på marknaden – och den kostar inte mer än 149 kr!

Fetish Fantasy Unisex Douche – Kinky analrengöring!

Unisex Douche i korta drag:

 • Silikonmask inkluderad
 • Svart unisexmodell
 • Skapad av Pipedream – världens största sexleksaksfabrikant är garanti för kvalitet

 

Om du trodde att Ouch! var en garanti för produkter med hög kvalitet så har du inte mött Fetish Fantasy’s Unisex Douche från deras “Fantasy Elite”-serie.

Fantasy Elite-serien är en serie med produkter i professionell kvalitet. Här har de inte sparat på krutet. Produkterna är tillverkade i Pipedreams “Elite Silikone”. De innehåller inte ftalater och “päronet” i produkten har medicinsk kvalitet.

Den här produkten för analsköljning kan därmed följa med i diskmaskinen så att du är 100% säker på att den är rengjord innan du ska använda den nästa gång.

Silikonmasken: Det medföljer en sexig silikonmask till den här analduschen. Den är för att Fetish Fantasy och Pipedream tycker det är viktigt att det ska vara kul att använda den här duschen. Det blir ju ännu sexigare om man tar bort synen. Det kan kännas lite extremt för många att göra rent sina privata delar och många vill hålla det just privat. Men det är viktigt att komma ihåg namnet på paketet: “Fetish Fantasy”. Denna analdusch handlar lika mycket om fantasier som att faktiskt få sina nedre regioner rengjorda.

Fetish Fantasy tillverkas av amerikanska Pipedream som är världens största tillverkare av sexleksaker. De har varit med i leken i många år och har därför en naturlig erfarenhet när det kommer till att göra kvalitetsprodukter. Deras serie Fantasy Elite vänder sig till dem som tycker att sex är roligt och inte vill tumma på kvaliteten på deras utrustning.

Tycker du också att sex är roligt och vill ha högkvalitativ utrustning? Köp din intimdusch här

Effektiv analrengöring för nybörjare = You2Toys Love shower till vaginal eller anal användning

Love shower för analrengöring – i korta drag:

 • Effektiv analrengöring till bra pris.
 • Två huvuden, ett långt och ett kort

 

Love Shower är precis som Intim Dusche från tyska You2toys ett billigt märke där det är mer fokus på egenskaper än estetik. Det kan ses på deras förpackningar som ärligt talat ser ut som nåt som borde ha lämnats kvar på sjuttiotalet – på den tiden var sexleksaker lite snuskigare och sunkigare än nu.

Det som är bra med sjuttiotalslooken är att den kommer från ett märke som fanns med på sjuttiotalet. Det betyder att de har en hel del erfarenhet med att sälja produkter som denna.

Love shower kommer med två huvuden – ett kort och ett långt på 4 respektive 7 cm. Det korta huvudet är från producentens sida tilltänkt för analt bruk. Detta huvud utmärker sig genom att ha en spridd stråle som sprutar i en bred bukett.

Det andra huvudet är lite längre och strålen är mer koncentrerad för en välriktad upplevelse. Bägge delar är riktigt effektivt i förhållande till rengöring. Därför passar den bra för nybörjare. Produkten kommer med två huvuden så att man själv kan testa vad man tycker bäst om.

Det är värt att notera att ingen av huvudena som följer med är speciellt långa. Därför är den praktiska förmånen satt i fokus framför njutningsaspekten.

 

Analsköljning – generella tips och tricks

Analsköljning kan vara ett känsligt ämne. Det är inget man står och pratar om vid kaffemaskinen på jobbet…. eller på något annat ställe för den sakens skull.

 

 

Därför har det varit viktigt för oss att inkludera lite tips i den här guiden.

Analtvätt i korta drag

 • Gå på toaletten och gör nummer 2. Ge dig själv god tid, ingen anledning att forcera det. Rengör dig utvändigt efteråt.
 • Ställ dig i duschen eller badkaret och fyll analduschen.
 • Stick försiktigt upp analduschen i rektum och pressa ut vattnet.
 • Du kan ganska säkert spruta två eller tre gånger innan tömningen. NOTERA – det är viktigt att du inte överfyller tarmen. Better safe than sorry!
 • Pressa ut vattnet igen – det är nu det är viktigt att du är i duschen eller i badkaret – det kommer att komma lite brunt med ut.
 • Upprepa efter behov.

Anus har den naturliga egenskapen att rengöra sig själv. Det finns massor av naturliga bakterier som har ett specifikt ändamål. Det här är ju ett ställe där det av och till kommer att passera avföring. Med det är det inte sagt att det inte kan sitta rester där. Det kan vara äckligt och en stor turn-off. Vi rekommenderar att man rengör sig själv både innan och efter sex.

Hur vet man när man är klar med analrengöringen?

 • Luktar vattnet som kommer ut? Då finns det mer där inne. Vattnet är mer eller mindre luktfritt när du är ren.
 • Det kommer nåt vitt/genomskinligt slem med ut i vattnet (som inte luktar) – detta betyder att du är klar med rengöringen.
 • Prutt – En prutt kan vara ett tecken på att du är klar med rengöringen.
 • Tomhet – det är möjligt att man känner sig tom när man är tom. Den här känslan blir lättare att identifiera ju mer man övar.
 • Rent vatten – om vattnet är rent efter analtvätt är du färdig.

Ovanstående frågor har vi fått svara på många gånger – därför har vi gjort den här listan för att besvara dem en gång för alla.

 

OBS: Analsköljning

Det finns några saker du ska vara uppmärksam på vid analsköljning. Vi har utarbetat ännu en checklista för att göra dig säker på att allt är som det ska.

 • Väg dig! Det kan vara en fördel vid analrengöring att du väger dig innan och efter sköljningen. Du ska gärna väga någorlunda detsamma. Om du inte gör det kan det finnas kvar vatten där uppe.
 • Fiber! Ju mer fiber du äter desto lättare blir analsköljning.
 • Använd ljummet vatten. Kallt vatten kan ge magont- det är olika från person till person, men vissa kan tycka att det är riktigt obehagligt.
 • Din kropp är unik! Det finns inte två som liknar varandra och det ska du vara uppmärksam på. Prova dig fram lugnt och försiktigt.