GUIDE TILL PENISRINGAR

Har du någonsin övervägt att testa på penisringens många fantastiska krafter och förmågor så kan det vara en bra idé att ta en kik på den här guiden först. Genom några korta steg berättar vi mer om den lilla men mycket effektiva ringen, som kan förse både dig och din partner med helt ny form av fantastisk njutning. Här nedanför går vi igenom några av de produkter som vi har i vårt sortiment och även hur man gör när man använder dem. På så sätt kan du enklare välja den penisring som passar just dig och dina önskemål. Dessutom vill vi gärna vägleda dig kring hur du använder just din penisring på bästa sätt, och vilka penisringar som passar bäst till dig som är nybörjare men också dig som har lite erfarenhet med penisringar sedan tidigare.

Vad gör en penisring?

Ja alltså, det framstår kanske inte som världens sexigaste grej – men penisringen fungerar på så sätt att den håller kvar blodet i penisen. Ganska smart faktiskt – då det är själva blodet som ser till att penisen behåller sitt eregerade tillstånd. Därför är det mycket viktigt att du inte sätter på penisringen förrän den är eregerad, för att blodet ska ha haft en chans att pulserna in i penisens svällkroppar. Om du därefter sätter på penisringen kommer blodet att stanna kvar i penisen och på så sätt både stärka och förlänga erektionen. Det här gör i sin tur att både penisens och ollonets känslighet ökar, men samtidigt kan de flesta män också hålla sig längre när de använder sig av en penisring. Så om du har haft upplevelser med för tidig utlösning så kan en penisring vara helt rätt lösning på problemet! Men en penisring lämpar sig faktiskt till de flesta män då den gör själva orgasmen mycket mer intensiv och njutningsfull än den skulle ha varit om man inte använde en penisring. Du väljer själv om du vill använda penisringen under onani eller under samlag – eller varför inte båda två? Vi rekommenderar dock att du använder den på egen hand den första gången – så du vet vad det är du har att göra med. En penisring är också det perfekta träningsredskapet om man vill öva sig på att kunna hålla sig längre – vilket de flesta kvinnor älskar.

Hur använder man en penisring?

Här nedanför har vi samlat fem smarta tips kring användningen av penisringar. Om du bara har dessa i baktanken så ska allt nog gå utan problem!

1)   Stiff it up! Avvakta tills det att din penis är i helt erigerat tillstånd. Blodet blir nämligen tvunget till att kunna strömma fritt in i penis för att den ska kunna bli hård. Därefter är dess funktion dock att förhindra blodet från att strömma ut igen. Så se till att tända dig själv ordentligt innan du sätter på penisringen.

2)   Ringens storlek: De flesta penisringar är tillverkade av flexibla material och ska gärna stramma åt en smula omkring penisen, utan att det gör ont. Det gäller helt enkelt att testa sig fram – men gör det ont så bör du ta av den med en gång. Som nybörjare kan det vara smart att starta med att köpa ett set med ringar i flera olika storlekar. Eller varför inte en justerbar ring så att du kan vara helt säker på att ringen omsluter din penis med exakt rätt tryck för just dig. Vi anger alltid ringens diameter under produktdetaljerna – därför kan du alltid mäta din penis diameter då den är i erigerat tillstånd, för att få ett hum om hur stor penisring du ska köpa.

3)   Spara på glidmedlet! Vi kan verkligen inte säga det tillräckligt många gånger när det kommer till sexleksaker – använd alltid glidmedel! Men när det gäller just penisringar så rekommenderar vi att du inte använder allt för mycket då du trär på penisringen. Det kan nämligen orsaka att ringen glider omkring och på så sätt blir mycket svår att hantera. Du bör därför först rulla ned penisringen till penisroten, och därefter applicera så mycket glidmedel som du bara vill! Är penisringen gjord av silikon bör du komma ihåg att du alltid ska använda ett vattenbaserat glidmedel.

4)   Ta av den efteråt! Det är inte direkt hälsosamt för din penis att ha en penisring på i alltför lång tid. Det är därför väldigt viktigt att du avlägsnar den efter att du har kommit, så att blodet på ett naturligt sätt kan strömma tillbaka in i kroppen. Vi rekommenderar därför inte heller att du har den på i mer än en halvtimma i sträck, då penisen faktiskt – precis som alla andra kroppsdelar – har behov för fri blodcirkulation. Du bör dessutom alltid vara uppmärksam på eventuell smärta – skulle du uppleva några som helst obehagskänslor så ska du avlägsna ringen med detsamma.

5)   De flesta penisringar i vårt sortiment kan användas flera gånger om och kan dessutom användas tillsammans med kondomer och glidmedel. De kan såklart också användas under såväl analt som vaginalt samlag. Vi rekommenderar att du alltid rengör penisringen noggrant efter användning. Det gör du med vatten och lite mild tvål (om penisringen nu är vattentät). Därefter kan du även använda lite sexleksaksrengöring för extra god hygien. Ringen bör förvaras på ett ställe där den får lov att andas – exempelvis i en påse eller en låda. På så sätt är den alltid redo att användas till nya och spännande lekar!

Välj rätt penisring…

Det är inte alltid så enkelt att hitta rätt penisring och det finns många funktioner och varianter som man ska överväga. Ska den kunna vibrera, vilken storlek ska den ha och ska den vara vattentät? Här kommer en kort beskrivning av hur du använder de olika slags penisringar som finns här på Palora.se.

 

Köb Power Clit Vibrerande Penisring

Penisringar med vibrator

Något som är populärt när det kommer till penisringar är att de ska vara utrustade med en vibrator. De har exakt samma funktion som en vanlig pensisring, men erbjuder dessutom en extra dimension av njutning genom att den kan vibrera. De flesta varianter har en liten motor på sidan av penisringen, som du på så sätt kan vrida på så att den stimulerar dein partner precis just där det känns som bäst. Det kan antingen vara på ovansidan av penisen, så att den stimulerar kvinnans klitoris. Eller så kan man vända den på så sätt att den stimulerar din partners mellangård. Det gäller helt enkelt att vrida och vrända på vibratorn och penisringen så att ni hittar den variant som passar ju er bäst. Var dock alltid uppmärksam på om vibratorn är vattentät eller ej, innan ni tar med den in i duschen..

Vem lämpar sig den här typen av penisringar för… En vibrerande penisring lämpar sig allra bäst till samlag, vare sig det är vaginalt eller analt. Detta tack vare att den då kan stimulera din partner på antingen klitoris eller runt mellangården. Du kan självklart också använda den under onani, men använder du dig av en onaniprodukt så kan vibratorn faktiskt komma till att vara i vägen.

Om du är på jakt efter en penisring med riktigt kraftfulla vibrationer så skulle vi rekommendera Power Clit Vibrerande penisring från Dorcel. Den har tagits fram för att specifikt kunna stimulera klitoris på bästa sätt, och har därför försetts med en liten “tunga” som enkelt och effektivt stimulerar klitoris – samtidigt som dens lilla motor stimulerar både dig och din partner till det allra yttersta. Ringen är flexibel och kan därför användas av de flesta, men den genomsnittliga diametern är 3,2 cm. Dessutom är den vattentät och gjord av silikon.

 

Penisringar utan vibrator

Köb Penisring utan vibrator här

Den klassiska penisringen kommer utan vibrator och kan därför fokusera extra mycket på huvudsyftet – nämligen att hålla kvar blodet i penisen. I vårt sortiment kan du både hitta de vanliga flexibla penisringarna som är helt släta, men vi har också ett stort utbud av penisringar som är försedda med olika typer av stimulerande pärlor, knottror, räfflor eller andra typer av texturer och detaljer som ökar stimuleringsnivån. Det kan exempelvis vara en liten kula som stimulerar din partners klitoris eller mellangård, men det kan även vara så att penisringen är utrustad med knottror längs med sidorna som stimulerar din partner hela vägen runt anus eller slidöppningen.

En annan spännande form för penisringar är de som är utrustade med ett parti som stimulerar de anala delarna. Det kan exempelvis vara en liten analplugg som sitter fast i penisringen, och som på så sätt kan föras in i analöppningen samtidigt som man använder penisringen. Mannen har extremt många nervtrådar i och runt anus och därför blir stimuleringen extra intensiv då även analen stimuleras under samlag eller onani.

Vem lämpar sig den här typen av penisringar för… Alla män kan använda den klassiska penisringen då den besitter alla de egenskaper som en penisring ska. Den är varken ivägen under samlag eller onani och ser till att erektionen både förstärks och förlängs. Vi rekommenderar egentligen att alla män någon gång provar på att använda en penisring.

Om det är just en vanlig och simpel penisring du är på jakt efter rekommenderar vi att du prövar en i silikon från “Fifty Shades of Grey”-kollektionen. Den är en klassisk penisring som sitter skönt och tight, samtidigt som den är flexibel. Den har en diameter på 3,8 centimeter. Den här penisringen har den typiska gråa designen som resten av produkterna i serien och får därför en eklusiv look, även om ringen är en av de enklare som finns i vårt sortiment.

 

Justerbara penisringar

Är du lite mindre eller lite större än genomsnittet så kan det vara bra att investera i en justerbar penisring. Egentligen är det bara en vanlig ögla som enkelt kan spännas åt efter önskemål och

behov, så att den passar just dig perfekt. På det sättet behöver du inte vara orolig över att den penisring som du köper inte kommer att passa. De flesta penisringar har en diameter på 3-4 cm, och passar du inte in i det spannet är en justerbar penisring det självklara valet. Vi h


Vem lämpar sig den här typen av penisringar för…
Om du har en penis som på ett eller annat sätt inte passar in i den genomsnittligar många olika märken och varianter som är tillverkade av olika material – det gäller bara att testa sig fram! Vad har du egentligen att förlora?

a diametern på 3-4 cm i erigerat tillstånd så är en justerbar penisring det perfekta valet för dig. Den passar också perfekt för dig som vill testa på att använda en penisring, men som själv vill kunna ha kontrollen över hur tight den ska sitta. Den kan alltid justeras och det är därför alltid du som har kontroll över penisringen, och inte tvärtom.

Den här justerbara penisringen från Shots Toys har två öglor, vilket gör det möjligt att trä den omkring såväl penis som testiklar. Du kan självklart välja själv om du bara vill använda den som penisring, eller kanske bara som testikelring? De båda öglorna går i alla fall alltid att justera och du bestämmer därför själv hur hårt de ska sitta. Penisringen är gjord av mjukt silikon med stängningsdelar i plast.

Köb Dubbel Justerbar Penisring

 

Penis- och testikelringar

Kan du inte få nog av den sköna effekten som en penisring ger så kan du alltid kombinera penisringen med en testikelring. Antingen genom att köpa en dubbelring som liknar den från Shots Toys här ovanför, eller så kan du bara köpa flera olika ringar. Här på winkwink säljer vi många olika set som innehåller såväl större som mindre ringar, som därför kan placeras både runt testiklarna och penisen. Precis som en vanlig penisring ser en testikelring till att du blir ännu känsligare för beröring och njutning. Pröva dig fram! Det är inte alla som tycker om att använda sig av testikelringar, men man vet ju inte förrän man har testat.

Vem lämpar sig den här typen av penisringar för… Om du redan har erfarenhet gällande användande av penisringar så kan en testikelring vara nästa steg i riktningen mot ännu mer njutning. Antingen är du bara nyfiken, eller så har du blivit girig i jakt på den extra stimulering och tighthet som en penisring redan har givit dig.