När är det ok att introducera sexleksaker för sin partner?

Tycker du att ert sexliv går på rutin och kanske skulle ha behov för lite sexleksaker, men du vet inte helt hur du ska presentera idén för din partner?

Går du runt och överväger att testa någon form av sexleksaker, men inte helt och hållet vet om din partner också skulle tycka att det är en bra idé, hittar du härunder några tips på hur du skulle kunna lägga fram förslaget utan att det hela framstår som att ert sexliv är tråkigt.

Överaska med en present

Kanske kan det vara en bra idé att köpa en sexleksak som en spontan present till din partner. Om du väljer att köpa en sexleksak till din partner kan det vara bra att första gången välja en lite mer oskyldig produkt som ni kan använda tillsammans. Det skulle exempelvis kunna vara ett par handbojor, en ögonbindel, en parvibrator eller varför inte en penisring? Det här är produkter som går hem hos de flesta och som ni kan använda tillsammans för att göra sexlivet mer spännande.

Prata om det

Vi har alla olika slags förhållanden – några av oss pratar enkelt och fritt om vad vi tycker om, medan andra är lite mer tillbakadragna. Om ert förhållande ligger i den ände som är lite mer öppna när det kommer till sex så är det ofta ganska enkelt att lägga fram förslaget i ett vanligt avslappnat samtal. “Det var helt fantastiskt förra gången – kanske skulle vi prova några handbojor eller en ögonbindel nästa gång? Det vore så kul att prova på något nytt!”

Såhär introducerade vår sexleksakstestare Mille idén om sexleksaker för sin partner…

“Jag kommer inte helt ihåg hur och när jag första gången introducerade sexleksaker i mitt förhållande. Men jag kommer i alla fall ihåg att det var jag som tog upp ämnet efter att vi ungefär hade varit tillsammans i ett halvt år. Jag har alltid haft ett stort intresse för sexleksaker och dess värld och hade sett ett inlägg om att en sexmässa skulle komma till Danmark året därpå. Så jag frågade bara helt avslappnat och enkelt om vi inte skulle gå på mässan när den kom. Jag kommer ihåg att han inte tyckte att det var en bra idé från första början och frågade varför jag gärna ville dit. Då berättade jag om mitt intresse och en konversation om vår bekantskap med sexleksaker kom igång, varpå vi pratade om vår lust och hållning till olika saker.
 Men första gången som sexleksaker kom in i vår bostad var efter att jag blev inbjuden på ett dildoparty av några tjejkompisar. På festen hittade jag en jättefin dildo och berättade om den för min partner som sade att han gärna ville köpa den till mig. Så ja, det var första sexleksaken som vi köpte tillsammans.
Jag tyckte att vi skulle prova på sexleksaker för att skapa en ny dimension i vårt sexliv. Det handlar inte om att vi inte räcker till själva – utan hela sexleksaksvärlden handlar ju om att man tillsammans väljer ut en sexleksak och hur man använder den tillsammans. På så sätt tycker jag att jag har kommit ännu närmare min partner och vi hittar hela tiden nya sätt att utforska varandra och varandras kroppar. Jag har upplevt att sexleksaker har kunnat stärka vårt intima band till varandra, och därför rekommenderar jag det varmt.”

Av Mille