NYBÖRJARGUIDE TILL ANALA SEXLEKSAKER

På din kropp finns många områden med nerver som kan stimuleras för att ge sexuell njutnign. Ett av de ställen där både män och kvinnor är mycket känsliga är i analen. Analsex och nyttjande av anala sexleksaker har under de senaste åren blivit mycket populärt och mycket mer accepterat. Och det finns det en god anledning till – analsex, om det utförs på rätt sätt, kan ge massor av njutning i alla slags förhållanden, eller som en härlig del av onani. I analen hos både män och kvinnor finns känsliga punkter som kan ge väldigt intensiva, för att inte säga våldsamma, orgasmer, om de blir stimulerade på rätt sätt. Hos män är det p-punkten, som sitter några centimeter upp i mannen, som är extra känslig och som – ofta tillsammans med stimulering av penis – kan ge några av de mest intensiva orgasmer som mannen kan uppleva. Kvinnan har också en känslig punkt där bak, kallad g-punkten, som vid stimulans kan ge henne en ny och mycket njutbar upplevelse. Det är många som är skeptiska till anal lek och det finns många fördomar om detta ämne. Viktigast är att du och din partner är helt överens om att det är något ni gärna vill ge er in på. Och för er som är öppna och nyfikna kan analsex öppna en helt ny värld av lust och lek.

 

Köp Fifty Shades of Grey Butt Plug

 

 

Ett bra ställe att börja ditt utforskande inom anala lekar är med en analplugg. Butt plug, anal plug eller det svenska analplugg – kärt barn har många namn. Det speciella med en analplugg är att den är gjord för att användas analt och att den har en bred botten, eller en botten med någon annan utformning som gör den lätt att hålla ett stadigt tag om. Detta är viktigt eftersom den yttre ringmuskeln omkring anus är mycket stark, och därför kan dra en sexleksak inåt. Därför är viktigt att produkter som du använder analt är försedda med någon typ av stoppkloss. Pluggar kan fås i många olika storlekar och bredder, och vi rekommenderar en liten analplugg till dig som är nybörjare på området. Det finns också analpluggsvibratorer, som ger lite extra stimulans.

Butt pluggen från Fifty Shades of Grey är perfekt för nybörjare, eftersom den är liten och har en smart ”fingerring” som ger ett extra säkert grepp. Pluggen är dessutom tillverkad i medicinsk silikon, vilket gör den mycket lätt att hantera och rengöra. Låt dig ryckas med av leken, precis som i de syndiga ”50 shades”-böckerna, och pröva dig fram med anal lek på det sätt du tycker om bäst. Använd alltid ett bra vattenbaserat glidmedel och utforska din kropp och din nya leksak i lugn och ro, antingen på egen hand eller tillsammans med en partner.

Köp LELO Produkter

 

 

Om du är mer förtjust i vibrerande leksaker är det en analvibrator du ska ha tag i. Det finns ”vanliga” vibratorer, avsedda att användas vaginalt, som du också kan använda i analen. Men vi föreslår ändå att du som är nybörjare skaffar en som är tillverkad speciellt för anala lekar, så att du kan känna dig helt trygg och lita på att den håller för analt bruk. Många anal vibratorer är formade som dildoar, men det finns också analpluggar i andra former, till exempel stavar eller kulor. En analvibrator ska kunna stimulera alla de nerver som mynnar i och omkring anus, och den kan användas av både män och kvinnor. Många vibratorer är speciellt utformade för att stimulera de många känsliga punkterna i anus, till exempel mannens p-punkt och kvinnans g-punkt.

Hos Palora hittar du många olika analvibratorer och de har alla olika fördelar. För nybörjare rekommenderar vi en dildovibrator, till exempel LELO’s Billy, som är framtagen just för anal stimulering. Billy är varken särskilt lång eller bred, men den är ändå stor nog att ge dig massor av anal njutning eftersom dess vilda vibrationer och vibrationsmönster skickas dig och din partner till sjunde himlen. I botten har Billy en njutbar liten stopprand som gör den säker för analt bruk, och eftersom vibratorn är tillverkad i läcker hudsäker silikon kan man inte annat än älska denna lilla kamrat. Billy kan njutas av alla, män som kvinnor som par, och givetvis är den laddningsbar.

 

Köp Fun Factory Produkter

Något av det mest populära inom anala leksaker är analkedjor. En analkedja är ofta en lite längre leksak, som är mycket smal och har flera ”kulor” utefter hela sin längd. Det som gör en analkedja så skön är de stimulerande kulorna, ofta av olika storlek, som gör leksaken väldigt bra på att stimulera de många känsliga punkterna i anus. En analkedja är som regel mycket böjlig och därmed extra flexibel. En analkedja passar också utmärkt för dig som är nybörjare, eftersom du kan välja själv hur mycket av kedjan du vill använda. De flesta kedjor har också ett riktigt bra grepp, vilket gör dem mycket säkra och lätta att hantera. Du använder kedjan genom att försiktigt föra upp den analt, gärna med hjälp av ett bra glidmedel, och därefter kan du själv experimentera dig fram till hur du tycker mest om att använda kedjan. Många föredrar att använda den under samlag och försiktigt dra ut den vid klimax för att göra orgasmen extra intensiv. Du kan använda en analkedja på många sätt och den ger stor frihet att experimentera sig fram till vad som känns bäst, oavsett om du använder den tillsammans med en partner eller på egen hand.

Analkedjan ”Bendy Beads” från Fun Factory är en mycket flexibel kedja, försedd med 5 olika kulor, som är lätt att föra in. Dessutom har den ett riktigt bra grepp som gör den till en av de bästa analkedjorna på marknaden. Materialet är medicinsk silikon, vilket gör leksaken mjuk och läcker. Kedjan fås i flera färger och mäter 26,5 cm på längden.

 

 

 

Använd alltid ett bra glidmedel när du leker med anala leksaker, eftersom anus är känsligt och oförsiktig lek kan orsaka rispor om du inte använder glidmedel. Tillsammans med produkter som är tillverkade av silikon ska du alltid välja ett vattenbaserat glidmedel, medan du med fördel kan använda ett silikonbaserat glidmedel vid analsex utan leksaker.

5 goda råd när du använder anala leksaker:

– Använd alltid ett bra glidmedel när du leker med anala leksaker, eftersom anus är känsligt och oförsiktig lek kan orsaka rispor om du inte använder glidmedel. Tillsammans med produkter som är tillverkade av silikon ska du alltid välja ett vattenbaserat glidmedel, medan du med fördel kan använda ett silikonbaserat glidmedel vid analsex utan leksaker.

– Anus är faktiskt ett väldigt rent ställe på kroppen, men om du vill vara säker på att det är 100 % rent är det alltid en bra idé att gå på toaletten innan du experimenterar med anala leksaker. Du kan också köpa en så kallad anal douche, som du använder till att spruta upp vatten i ändtarmen och som är speciellt framtagen för att tvätta anus.

– Det är alltid viktigt att fokusera på säker sex, och därför rekommenderar vi att du alltid använder kondom när du har analsex med en partner. Det finns många olika kondomer som är anpassade för analt bruk.

– Du kan också med fördel använda kondom på dina anala leksaker, som till exempel anala dildoar och vibratorer, så får du en så behaglig upplevelse av leken som möjligt. De flesta kondomer är försedda med glidmedel, men komplettera gärna med ett separat glidmedel och kontrollera att glidmedlet på kondomer är anpassat för materialet i din sexleksak. Genom att använda kondom slipper du också den grundliga rengöring som dina anala leksaker annars ska genomgå efter varje gång.

– Kom ihåg att alltid rengöra dina anala leksaker grundligt, eftersom det kan samlas många bakterier på leksaker som används analt. Var särskilt noggrann med rengöringen av leksaker som du använder både analt och vaginalt, eftersom den känsliga miljön i slidan kan ta stor skada av de bakterier som naturligt finns i anus. Du kan med fördel använda en våt trasa med en smula mild tvål till produkter som inte är vattentäta. Leksaker som tål vatten kan du skölja under kranen. Det kan också vara en god idé att skaffa ett rengöringsmedel som är speciellt framtaget till sexleksaker. Ett sådant medel både rengör och desinficerar leksakerna grundligt.

 

Köp Glidmedel

 

 

 

Till vänster: Glidmedlet från Fifty Shades of Grey är perfekt för dig som vill testa anala leksaker. Gelen är speciellt utvecklad för analt bruk, är härligt tjock och har ett riktigt bra glid. Pjurs glidmedel är 100 % vattenbaserat, så du kan lugnt använda den tillsammans med alla dina anala leksaker oavsett vilket material de är gjorda av. En förpackning rymmer 100 ml.

Köp Anal Douche

Till höger: Denna anal douche är perfekt för rengöring av anus eller slida. Du fyller douchen med vatten och sprutar försiktigt in det där du vill göra rent. Douchen har en praktisk böjd form som gör den lätt att hantera. I förpackningen hittar du två olika munstycken, ett smalt och ett lite bredare.