NYBÖRJARGUIDE TILL BONDAGE OCH TEASING

Du har kanske läst ”Fifty Shades”-böckerna och blivit inspirerad att experimentera med mjuk bondage eller lite teasing. I denna guide hittar du allt som är värt att veta om sexig leg med kedjor och piska, så att du får bästa möjliga upplevelse med dessa utmanande sexredskap.

BONDAGE – DU KOMMER INTE LOSS!

Även om du kanske på sätt och vis tycker att det verkar lite farligt, så har danska studier visat att uppemot 40 % av danskarna tänder på bondage, i mild eller mer våldsam form. Bondage är beteckningen för sexuell lek med rep, länkar, handklovar, gag-balls och liknande. Bondage ger ert sexliv en ny och syndig dimension genom sexig fjättring. Sexet blir ännu mer spännande för både dig och din partner, eftersom den fastkedjade ger upp kontrollen över sin kropp och inte kan streta emot när partnern gör något med honom eller henne. Om detta är något som tänder dig, så gör du helt rätt i att läsa vidare!

Bondage har blivit mer och mer utbrett efter att böckerna i ”Fifty Shades”-serien, och senare den populära filmatiseringen av ”Fifty Shades of Gray”, har haft. Böckerna och filmen har bidragit till att rep och handklovar nu har blivit en återkommande del av sexlivet för många par.

 

Till nybörjaren

Köb bad-Rött Bondage i flera delar

Känns det svårt att fråga din partner om han eller hon har lust att prova att leka med bondage? Börja mjukt, till exempel med att föreslå at ta med ett par handklovar i sängen. Handklovar befinner sig i den lite oskyldigare änden av bondage-skalan och kan kännas som en mer lättillgänglig utgångspunkt för era experiment. Handklovar kan kännas lite roliga och busiga och de finns i massor av varianter, från de klassiska i naken metall till dem prydda med fjädrar och plysch. Om du eller din partner inte tycker om metall kan ni skaffa ett par handmanschetter, som är tillverkade av tyg och ofta fästs med kardborrband, som gör det svårt men inte omöjligt att komma loss själv eftersom de inte låses med nyckel. Om ni känner er osäkra kan ni alltid börja med handmanschetter i tyg, för att gå vidare till de lite styggare handklovarna i metall när ni känner er redo. Ni kan börja med att fjättra varandras handleder, men om ni vill prova vildare lekar kan ni binda eller låsa fast fötterna också. Hos oss på Winkwink erbjuder vi en uppsjö av olika bondage-produkter för alla tänkbara behov och lustar, och om du och/eller din partner är nybörjar rekommenderar vi att ni börjar med att botanisera bland våra mjukare bondage-produkter för par. Här hittar du de klassiska bondage-produkterna som förutom handklovar och manschetter även omfattar ögonbindlar. Ögonbindlar, eller det engelska blindfolds, gör dig känsligare för beröring och andra förnimmelser. När du berövas ett sinne – i detta fall synen – skärps dina andra sinnen och du blir extra uppmärksam på din partner och vad han eller hon gör med dig. Ett tips är att sätta på din partner en ögonbindel och ge honom eller henne en sexig massage, låta en isbit glida över hans eller hennes kropp eller varför inte erbjuda ett sexigt blowjob medan din partner inte kan se dig. Det kommer garanterat att uppskattas!

En av våra mest populära bondage-produkter för nybörjare är detta set från Bad Kitty. Det består av många olika delar, och är perfekt för dig som vill testa olika saker. Settet innehåller bland annat manschetter till både handleder och anklar, en gagball till munnen, en ögonbindel och en minipiska – perfekt för sexig teasing.

 

Hitta rätt bland bondage-produkterna

Köb Shibaki Bondage rött rep

 

Handklovar och manschetter

Handklovar och manschetter tillhör som sagt den mjukare delen av bondage-världen. Speciellt manschetter av tyg är mycket behagliga att ha på sig och de ger inga märken på handlederna, medan handklovar kan ge lättare skavsår om de sitter för hårt. Se till att lämna ett litet mellanrum när du spänner åt handklovarna, eftersom metallen är stum och därför kan kännas obehaglig mot lederna och huden. En bra tumregel är att du ska kunna få in två fingrar mellan handleden och handkloven. Och du kan lita på att handklovarna sitter fast ändå eftersom de inte kan glida över händerna – så din partner kan inte komma loss! Manschetter kan fästas runt både handleder och anklar, och det finns även varianter med längre band med vilka du kan binda fast din partner i sängen, dörren eller var du nu har lust.

Ögonbindlar

Ögonbindlar eller blindfolds är perfekta när du vill överraska din partner och väcka hans eller hennes sinnen. Du kan göra allt med din partner, och ovissheten som avsaknaden av synintryck ger är kittlande. Utför en sexig massage eller reta din partner med en piska eller fjäder på olika ställen på kroppen. Leta efter de erogena zonerna och njut av att se din partner reagera extra starkt på beröringen.

Rep

Rep är en favorit hos många lite mer garvade bondage-utövare. Ett rep ger nämligen möjlighet att binda din partner på många olika sätt – både vid olika saker eller möbler och i många olika ställningar. Vi säljer speciella bondage-rep som inte skaver mot huden. Du kan också prova vår hudsäkra bondage-tape, som gör att du kan tejpa fast din partner precis som du fantiserat om, men som ändå är lätt att ta bort när ni lekt färdigt.

Om ni är redo för mer avancerat fjättrande ska ni prova ett av våra populära Shibari rep. Du får en vägledning med i förpackningen och kan också gå på upptäcktsfärd på Youtube, där du hittar alla möjliga guider till knopar, knutar och ställningar i denna japanska bondage-tradition. Sök till exempel på ”Shibari rope” eller ’Japanese rope bondage’.

Teasing – När smärta blir till njutning

Teasing är sadomasochismens (även känd under sin förkortning SM) mjuka syster. Vi vet att många tycker att SM verkar våldsamt, och det kan kännas gränsöverskridande att föreslå det för din partner. Teasing är ett blidare och därmed mer lättillgängligt alternativ, och det kan alltid utvecklas till något hårdare längre fram om det känns rätt för er båda två.

När vi säger teasing menar vi att man utsätter sin partner för en aning smärta, eller använder redskap som skapar en pirrande och kittlande effekt. Det kan vara piskor, fjädrar, paddels, pumpar och mycket annat. Hos Winkwink hittar du teasing-produkter i fetischavdelningen, men det betyder inte att det måste vara kinky. Teasing har blivit mer och mer utbrett och många av våra kunder köper leksaker till mjukt kittlande sex.

Hitta rätt bland bland teasing-produkterna

Piskor

Det finns många slags piskor och vi har allt från långa ”niosvansade katter” till minipiskor i mjukt material. Att en piska har många svansar betyder att den består av flera tygstycken eller remmar, vilket gör slaget mer precist och utspritt över ett större område. Om du väljer en piska av mocka lämnar den inte lika mycket märken som en paddel eller en piska i styvare material, och det krävs mer kraft bakom slaget för att en mockapiska ska göra ont. Många njuter av att bli mjukt piskade med en piska med svansar, eftersom det inte ger små rapp, speciellt om de används på de mer intima delarna av kroppen.

Om det ska göra lite mer ont kan ni prova ett ridspö. Eftersom det är längre ger det ett bättre slag med våldsammare rörelser, vilket gör det till en vildare typ av piska. Kom ihåg att alltid respektera varandras gränser – det ska bara göra ont om din partner vill ha det så.

Fjädrar

En fjäder är perfekt för dig som inte är så förtjust i smärta, utan vill använda teasing på ett annan sätt som bokstavligt talat är kittlande. Kanske minns du filmen ”40 days and 40 nights”, där huvudpersonerna leker med en fjäder på ett sätt som till slutar med en häftig orgasm. Komplettera gärna med en ögonbindel och kittla din partner över hela kroppen.

Paddlar och pagajer

Paddlar och pagajer (även kallade grönlandspaddlar) är för de mer erfarna inom teasing och SM. En paddel är bredare än ett ridspö och har mer ”schwung” i slaget. Den är helt styv och stel, vilket ger den en annan effekt som en piska, som fördelar slaget över ett större område på kroppen. Att bli slagen med en paddel eller pagaj kan göra ganska ont allt efter hur hårt mycket kraft man lägger bakom slaget. Prova er fram och respektera varandras gränser, så att ni tillsammans kan utforska den fina linjen där smärta övergår i njutning.

Pumpar

Hos winkwink.se erbjuder vi flera olika typer av pumpar. Den mest kända är nog penispumpen, som kan bidra till extra fyllighet omkring penisen och en styvare erektion. Andra pumpar du hittar i vår webbutik är vaginapumpen, som ger ökad känslighet omkring blygdläpparna och därmed extra njutning när blodet strömmar ut i dessa, klitorispumpen, som gör ungefär det samma men är mer fokuserad direkt på klitoris, och bröstvårtspumpen. Dessa pumpar kan ge teasingen en extra dimension och öka känsligheten hos dina intima områden, med ökad njutning som resultat.

Respektera varandras gränser – Stoppord är nyckeln till bra teasing!

Det absolut viktigaste när ni ger er i kast med bondage, teasing och SM är respekten för varandras gränser. Ett bra sätt kan vara att välja ett stoppord (även kallat safe word), som båda parterna kan använda om något känns fel eller leken går för långt. Det kan vara bra att använda ett stoppord som ni inte spontant förknippar med sex, eftersom du och din partner i stundens hetta kanske säger saker som ni egentligen inte menar allvarligt.

Kom dock ihåg att även om ni använder ett stoppord, så ska ni vara mycket uppmärksamma på varandras medvetna och omedvetna signaler, och alltid ha säkerheten och varandras bästa i åtanke. Ett stoppord garanterar inte att ingen kommer till skada, eftersom ens omdöme kan försämras under en SM-lek, speciellt hos den undergivne. I början kan det vara bra att helt enkelt bestämma att stopp betyder stopp, nej betyder nej och ”det gör för ont” faktiskt betyder att det gör för ont på ett obehagligt sätt. För de oerfarna kan detta vara bra som komplement till stoppordet.

Ett stoppord kan vara vilket ord som helst, till exempel använder många ”gult” för ”sakta ner, ta det lugnare” och ”rött” för ”stopp”. Eller så kanske stoppordet kan vara ”Palora”?! 😉