NYBÖRJARGUIDE TILL DILDOAR

Vissa hävdar att dildon uppfanns redan på istiden och att detta redskap var flitigt använt i det gamla Grekland. Senare användes dildon för att behandla ”hysteri” hos kvinnor, som ironiskt nog snarare blev stimulerade och upphetsade än lugnade av detta föremål. Dildon måste därför anses vara en av de allra äldsta typerna av sexleksaker, men även om den är en veteran i branschen är den absolut inte tråkig – speciellt som den hela tiden utvecklas och görs i bättre och bättre varianter.

 

 

Köp Amor Stub från Fun Factory

Skillnaden på en dildo och en vibrator är att en dildo inte drivs av batterier eller har någon typ av ”konstgjorda” vibrationer. Detta gör att dildon är handstyrd, så att du kan bestämma alldeles själv exakt hur den ska användas och styra position och hastighet precis som du vill. Idag tillverkas dildoar i väldigt många olika material, och i denna guide kommer vi att gå igenom några av de mest populära dildoarna på marknaden, samt ge dig som ska skaffa din allra första dildo en liten introduktion.

 

En bra nybörjardildo är en som inte är för stor och som är lätt att hantera. Därför är den första slags dildo vi presenterar en sugkoppsdildo. Det finns många fördelar med en dildo med sugkopp, till exempel är den väldigt lätt att använda och du behöver inte alltid använda dina händer för att hålla den. Fördelen med att en dildo saknar motor är att du alltid är säker på att den kan tas med i duschen eller badet, och det är just i badet som du kan få riktigt mycket glädje av din sugkoppsdildo. På undersidan av dildon sitter en som kan fästas på alla släta ytor och som hålls på plats av sugkoppens undertryck, som skapas naturligt när du sätter fast den. På så sätt kan du navigera din dildo precis som du vill, utan att den glider ur position. Det gör den perfekt för dig som är ny på dildo-området, eftersom du både kan hålla i den breda botten med en hand eller fästa den på en yta. De flesta sugkoppsdildoar kan även användas analt. Om du väljer att använda dildon analt så kom ihåg att använda ett bra glidmedel – och var noggrann med att välja ett vattenbaserat glidmedel om dildon är tillverkad i silikon, eftersom ett silikonbaserat glidmedel kan förstöra silikonleksaker.

Amor Stub från Fun Factory  är en bra nybörjardildo. Denna dildo befinner sig i den mindre änden av skalan och mäter 15 cm. Dildon har en svag böjning som gör den perfekt till stimulans av g-punkten. Dessutom har dildon en solid sugkopp, som gör att den kan fästas på de flesta ytor, i botten. Dildon är tillverkad i läcker silikon och kan användas både analt och vaginalt. Självklart är den 100 % vättentät.

 

Köp Fifty Shades of Grey glasdildo

 

 

En annan bra nybörjardildo är en glasdildo. Det låter kanske lite skrämmande, för spontant känns det inget vidare att ha glas i närheten av sina ädlare delar. Men alla glasdildoar är gjorda av fullständigt slätt och härdat glas, som inte går sönder i första taget. Det som är så bra med en glasdildo är att det hala materialet fungerar perfekt tillsammans med alla typer av glidmedel, och dessutom är extremt lätt att hantera och ta hand om. Många föredrar också en glasdildo eftersom ytan är så behaglig, och den anpassar sig snabbt efter sin omgivnings temperatur. Du kan till exempel lägga en glasdildo i en skål med vatten, så får den snabbt samma temperatur som vattnet. Många uppskattar en kall eller varm dildo – och gärna med en glatt yta. En glasdildo kan användas tillsammans med alla slags glidmedel och är riktigt bra tillsammans med ett silikonbaserat sådant, som får den att glida perfekt. Vi rekommenderar inte att man använder en glasdildo analt om den inte har ett brett och stadigt handtag, eftersom en glasdildo glider mycket lätt och därför bör ha en stoppmöjlighet i förbindelse med analt bruk.

Glasdildon från den populära Fifty Shades of Grey-serien är en av bästsäljarna hos oss på Palora, eftersom den är tillverkad i borosilikatglas, som är mycket hållbart och är extra mottagligt för temperaturförändringar. Dildon har ett brett huvud som är framtaget för stimulans av g-punkten och har små stimuleringskulor på skaftet, vilket ger en fantastisk känsla i slidan. Som tidigare nämnt kan dildon användas tillsammans med ett bra silikonbaserat glidmedel, men fungerar även tillsammans med vattenbaserade glidmedel, och den kan lätt värmas upp eller kylas ner för att uppfylla alla dina önskningar.

 

Köp European Lover dildo

Om du vill att dina sexleksaker ska vara mer verklighetstrogna ska du skaffa dig en realistisk dildo. En realistisk dildo är, som namnet avslöjar, en dildo som liknar den äkta varan så mycket som möjligt. Många har en realistisk dildo som sin favorit eftersom den känns väldigt naturlig och har ett huvud, och ofta även både ådror och senor vilket gör att den ger en så naturlig upplevelse du över huvud taget kan få med en dildo. Dildon är ofta tillverkad i silikon eller plast, kan vara försedd med testiklar och har ofta samma färg som människohud. Realistiska dildoar finns i många storlekar och fås i såväl riktigt stor XL som extra små varianter. De flesta realistiska dildoar kan användas analt, men precis som med glasdildoar bör den i så fall vara utrustad med en solid botten, som inte kan glida ur position. En realistisk dildo stimulerar, precis som en äkta penis, både g-punkt och de många nervtrådarna i slidan med sin ojämna yta, men det är helt upp till dig hur du vill styra den vilket är en avgjord fördel. Du kan hitta många realistiska dildoar med sugkopp i botten eller med något annat praktiskt tillbehör.

Hos Palora är European Lover en av våra absoluta favoriter. Det är en realistisk dildo som finns i både en stor och en mindre version. Det som är så bra med denna dildo är att den är väldigt verklighetstrogen och har många ådror som stimulerar dig extra bra i slidan. Dessutom har European Lover en sugkopp i botten vilket gör den extra smidig att använda, eftersom den kan fästas på en glatt yta och sitta stadigt. Dildon är väldigt realistisk och har därmed också ett huvud, som stimulerar din g-punkt. Dildon finns även i en afrikansk och en latinamerikansk version, i olika färgnyanser.

 

 

 

Köp Strap-on

Dildoar med sugkopp har också ett annat användningsområde, nämligen som strap-on-dildoar. För många av oss för en strap-on-dildo tankarna till lesbisk sexlek, men en strap-on kan användas av alla slags par. Det finns många olika strap-on-dildoar. Den mest kända sorten är en dildo som sitter fastspänd på en sele och kan användas som alla andra dildoar, men med den stora skillnaden – och fördelen – att den kan styras av bärarens höftrörelser. På så sätt kan man simulera ett samlag. En strap-on kan bäras av både män och kvinnor, och för män finns det två speciella varianter, nämligen strap-ons som omsluter penis och sådana som kan sättas vid sidan av penis, så att han kan tränga in både analt och vaginalt på samma gång. De flesta strap-ons kan användas både vaginalt och analt, så de kan även användas av kvinnor som vill tillfredsställa sin partner analt och/eller vaginalt. Det finns också strap-ons utan selar, som istället sätts in i kvinnan. Denna typ av strap-on är fantastiskt bra till att stimulera både bäraren och mottagaren, vilket gör den perfekt till roliga lekar som ger båda parter maximal tillfredsställelse.

Ett bra exempel på en populär strap-on dildo är Strap On Black, som är en sele och tre utbytbara dildoar. Detta gör Strap On Black mycket användarvänlig och väldigt flexibel, eftersom den har en dildo för varje tänkbart behov, analt som vaginalt. Dildoerna är tillverkade i ett plastmaterial som fungerar utmärkt tillsammans med vattenbaserat glidmedel och själva selen, där dildoarna kan monteras snabbt och enkelt, är också gjord av plast. Alla dildoerna är realistiska och har både ådror och huvud. Den ena av dildoarna är böjd så att den kan stimulera antingen kvinnans g-punkt eller mannens p-punkt, som sitter ett par centimeter upp i mannens anal. Detta ytterst flexibla strap-on-paket fås i svart eller hudfärgat och är vattentätt.

 

5 goda råd när du använder dildoar:

– Använd alltid ett bra glidmedel tillsammans med din dildo. Om dildon är tillverkad i silikon så kom ihåg att välja ett vattenbaserat glidmedel, eftersom ett silikonbaserat glidmedel förstör leksaken. Till en glasdildo är det tvärtom bäst att använda ett silikonbaserat glidmedel.

– Om du är du helt grön inom detta med dildoar, så kom ihåg att du inte behöver använda hela dildon. Om du tycker att den känns lite för rejäl kan du nöja dig med att använda dildons huvud till att stimulera din klitoris. Du kan också prova dig fram med att föra in dildon en liten bit i taget, och stanna när det känns rätt.

– En dildo som är designad för att stinulera kvinnans g-punkt kan också användas till att stimulera mannens p-punkt. P står för prostata, och denna mycket känsliga punkt sitter cirka 2-3 cm upp i mannens anal. Det motsvarar den punkt du når om du sticker upp ett finger i analen och gör en ”kom hit”-rörelse in mot mellangolvet. I början kan det vara lite trixigt att hitta denna punkt, men det är väl värt det, speciellt om du stimulerar penis samtidigt.

– Kom ihåg att alltid rengöra din dildo grundligt, speciellt om du har använt den analt. I analen finns naturligt många bakterier som kan göra skada om de hamnar någon annanstans. Eftersom de flesta dildoar är vattentäta kan du tvätta dem i handfatet eller ta med dig dem i duschen, och använda en mild tvål och varmt vatten. Om du vill vara helt säker på att alla bakterier är borta kan du använda en desinficerande spray som är framtagen speciellt för sexleksaker.

– Kom i håg att förvara din dildo på en skyddad plats där den håller sig ren och fräsch. Speciellt dildoar i silikonmaterial drar lätt till sig damm. Ett bra tips är att behållda förpackningen som dildon kom i och förvara leksaken i den, eller i en liten tygpåse. Förvara inte dildon i en plastpåse, eftersom det blir för tätt.

 

 

Köp rengöringsspray

 

 

Till vänster: Fun Factorys rengöringsspray är en av marknadens mest populära ”toy cleaners”. Ett par sprut på leksaken, skölj med lite vatten, och din dildo är ren och bakteriefri. Rengöringssprayen är lätt och behändig att använda, och den kan även användas som en mild kroppstvål. Sprayen kan användas till alla slags leksaker och på alla material utan att ge fula fläckar eller flammor. En förpackning rymmer 75 ml.

 

 

Till höger: Ett bra glidmedel till glasdildoar är Bijoux Indiscrets’ Silkening Lubricant, som är silikonbaserad och ger en skön känsla tillsammans med det hala och släta glaset. Du kan även använda den till sensuella massager och analsex. Kom dock ihåg att aldrig använda ett silikonbaserat glidmedel till leksaker av silikon, eftersom det förstör leksakens yta. Denna silkesmjuka creme är mycket dryg och perfekt för alla tillfällen. Denna förpackning är på 100 ml.

Köp Bijoux produkter