NYBÖRJARGUIDE TILL VIBRATORER

Så kommer du igång – vibratorer

Det är inte så konstigt att cirka varannan kvinna över 18 år äger en vibrator, och detta faktum gör vibratorn till en av de mest sålda typerna av sexleksaker (utöver glidmedel). Och det finns absolut ingen anledning att inte hoppa på vibrator-trenden, eftersom bra orgasmer, antingen på egen hand eller tillsammans med en partner, både kan förlänga ditt liv och göra ditt sexliv väldigt mycket bättre. Idag finns det en uppsjö av vibratorer på marknaden, och det kan göra det svårt att hitta den som passar bäst till just dina behov, speciellt om du är nybörjare.

Hos Winkwink har vi ett brett urval av de allra bästa vibratorerna – och nej, vi har inte haft möjlighet att testa dem alla, men vi får hela tiden tips och recensioner från våra kunder, och vi följer dagligen med på diverse hemsidor som testar sexleksaker. Dessutom testar vi själva många av våra produkter, så att vi kan vara säkra på att de håller den höga standard som du som kund alltid kan förvänta av dina produkter från Palora.

Det är såklart inte möjligt att förutsäga exakt vilken vibrator just du kommer att trivas bäst med, eftersom bara egen erfarenhet och tid kan avgöra slutstriden. Men denna guide kan hjälpa dig att få en riktigt bra start på ditt sökande, och den kan även ge värdefulla tips och tricks till dig, som ska prova ut din första vibe.

 1. Mini vibratorer
 2. Wand vibratorer
 3. Dildo vibratorer
 4. Rabbit vibratorer
 5. G-punkts vibratorer
 6. Klitoris vibratorer
 7. Vibrator ägg

Så väljer du rätt vibrator

Vad letar du efter hos en vibrator, vad ska den stimulera och hur ska den se ut? Vi har ett mycket stort urval av vibratorer för många olika behov.

Är du helt grön på området har vi ett antal vibratorer som är bra att börja med, och nedan får du fyra bra förslag på viratorer till dig som är nybörjare.

En minivibrator är bra att börja ditt testande med. En minivibrator är primärt konstruerad för att stimulera klitoris och andra erogena zoner på kroppen. De flesta minivibratorer är inte lämpliga för intern användning i slidan, utan är gjorda för att stimulera utanpå. Detta betyder dock inte alls att du får en sämre eller mindre intensiv upplevelse, eftersom din klitoris innehåller så många nerver att du lätt kan uppnå en mycket kraftig och intensiv orgasm enbart genom att stimulera detta område. Faktum är att de flesta kvinnor har lättast att uppnå orgasm genom just klitorisstimulans, och många upplever att de inte kan få orgasm utan detta. Utöver på klitoris och området omkring denna, kan en minivibrator användas på många andra ställen på kroppen, allt efter var du tycker om att bli kittlad. Vanliga erogena zoner är halsen, brösten och låren, men det är också individuellt vad man upplever som skönast och det kan vara helt andra områden än de ”traditionella”. En minivibrator är även perfekt vid förspel.

Vi rekommenderar Layaspot från Fun Factory, som är en väldigt bra minivibrator för nybörjare. Den har flera olika nivåer av vibrationer och ett brett huvud, som enkelt hittar helt rätt punkter. Dessutom är den ergonomisk och ligger bra i handen, och den kan även läggas på venusberget och hållas på plats genom att du samlar dina ben omkring den. Layaspot är tillverkad i läcker silikon och kommer i flera färger.

 

Köp Lelo Smart Wand

Wands

En annan typ av vibrator på marknaden är wands. Dessa ”magiska” vibratorer är ett slags massagapparater, som passar ypperligt till massage av ömma skuldror och nacke, men också har den fördel att de är riktigt bra till kraftig stimulans av klitoris och andra erogena zoner på kroppen. En wand är endast för externt bruk och den är ofta betydligt större än en minivibrator, eftersom motorn är större och vibrationerna kraftigare. Den är perfekt för dig som tycker om rejäla och kraftfulla vibrationer som känns i hela kroppen. Vad som gör en wand så bra är att den kan vibrerar kraftigt och har ett väldigt flexibelt böjt huvud, som kan nå precis där det känns som allra bäst. Wands kan vara antingen trådlösa eller med sladd.

Vi har lite olika valmöjligheter inom wands, men de mest populära är Smart Wand från LELO, som finns i två olika storlekar; medium och large. Även märket Fairy erbjuder praktiska och effektiva wands i många olika storlekar.

Denna Smart Wand från LELO är både trådlös och laddningsbar, kraftfull och har en riktigt snygg och klassisk design. Den är en av de mest populära wands som finns på marknaden och är perfekt till stimulans av ömma skuldror och leder, men även som en sexig leksak för stimulering av klitoris eller andra ställen på kroppen. En Smart Wand från LELO är vattentät och därför kan den med fördel användas i badet. Dessutom är den perfekt för sensuellt förspel med din partner. Den finns i flera storlekar och färger.

 

Dildovibrator

En säker vinnare inom vibratorer för nybörjare är dildovibratorn. En dildovibrator är som namnet antyder en dildo som kan vibrera. De flesta dildovibratorer används invändigt och är framtagna för att stimulera dig så intensivt som möjligt. De flesta dildovibratorer stimulerar din inre g-punkt, som är placerad 4-6 cm upp i slidan. När g-punkten stimuleras kan du få några av de mest intensiva orgasmer du kan uppnå. Om du är nybörjare är det en bra idé att välja en dildovibrator som inte är för stor, utan satsa på en som främst stimulerar din g-punkt.

Hos oss på Palora har vi många olika dildovibratorer i flera olika prisklasser, och det är i hög grad upp till dig själv vilken form och vilket material du föredrar.

Vi rekommenderar Stubby Moody från Fun Factory. Denna fina dildovibrator är en mycket bra nybörjarmodell och är av samma anledning en av Fun Factorys mest populära vibratorer. Stubby Moody är tillverkad i läcker silikon och är lätt böjd i änden, vilket gör att den stimulerer g-punktet på helt rätt sätt. Dessutom har Stubby Moody en botten som gör att den stimulerar både klitoris och mellangolv, vilket gör den perfekt för att stimulera dig så bra att du inte kommer att vilja sluta. Stubby Moody är vattentät och går på USB laddare.

Köp Fun Factory dildovibrator

 

 

Rabbitvibrator

Köp Je Joue Fifi

Den sista nybörjarvibratorn i vår guide känner du kanske igen. Det är nämligen den berömda Rabbitvibratorn. Vibratorn producerades först i Japan, eftersom det var olagligt att tillverka och sälja sexleksaker som hade form och design som en penis, och för att kringgå denna regel gjorde de kreativa japanerna dildovibratorer som liknade djur istället. Detta ledde till en av de mest kända och mest använda sortens vibratorer i hela världen – kaninen. The Rabbit placerades på sexleksakernas världskarta på allvar efter att den var med i ett avsnitt av ”Sex and the city”, och därefter har det tillverkats många olika versioner av den ”söta och oskyldiga” kaninen.

Tanken bakom en rabbitvibrator är att den både ska stimulera invändigt med sin falliska form, som ofta är designad för g-punktsstimulering, och samtidigt stimulera klitoris med kaninens öron. Denna kombination är perfekt och en av de bästa recepten för en orgasm som når nya och vilda dimensioner.

Vi hos Palora rekommenderar det engelska märket Je Joue och deras Fifi, som är en bra nybörjar-rabbit. Den är liten och tillverkad i läckert silikonmaterial. Dessutom har Fifi två ”öron” som stimulerar klitoris på det helt rätta sättet. Vibratorn har en extra kraftfull motor och är därför perfekt för både nybörjare och mer erfarna vibratoranvändare. Fifi är laddningsbar och vattentät.

 

Andra vibratorer du kan få glädje av… Särskilt för par

Köp Lelo Lyla 2 vibratorägg

En vibrator som är perfekt för par är till exempel ett vibratorägg. Det finns många typer av ägg och vissa kan användas när du är ensam, som en minivibrator, medan andra är roligare att använda tillsammans med en partner. Det kan till exempel vara ett ägg med fjärrkontroll. Dessa ägg är extra busiga, eftersom de kan tas med överallt och är bra till förspel om ni ska ut. Ägget är enkelt att använda och sätts upp i kvinnan, och hon eller hennes partner har sedan kontrollen över äggets vibrationer. Detta är ett riktigt bra sätt att hetsa upp varandra under en kväll på stan eller en middag med familjen. Många av de ägg som finns på marknaden idag är extremt ljudsvaga, vilket gör dem perfekta i alla småtråkiga situationer, som blir betydligt intressantare och roligare med ett vibratorägg!

Hos Palora har vi många olika ägg, men vår absoluta bästsäljare är ägget från LELO.

LELO Lyla 2 är ett av de mest sålda äggen på marknaden och detta av goda anledningar. Lyla har en fantastiskt snygg design och materialet är mjuk silikon. Ägget är lätt att sätta upp och fjärrkontrollen är lika lätt att använda. Dessutom har Lyla en motionsense-funktion, som gör att bäraren av fjärrkontrollen också kan märka vilka vibrationer partnern utsätts för. Detta skapar en pirrande retsam stämning för båda parter. Lyla är det perfekta ägget för ett riktigt sexigt förspel. Lyla är vattentätt och laddningsbart.

 

Köp We-vibe produkter

Andra vibratorer som är mycket populära på Palora är We Vibes fantastiska vibratorer, som även de är perfekta för par. Det som är så bra med We Vibe 2 och 3 är att dessa vibratorer kan användas under samlaget och därigenom skapa stor njutning för båda parter. We Vibe är formad som ett U och stimulerar både kvinnans g-punkt och klitoris, samtidigt som det finns plats för att mannen kan tränga in i henne och känna samma sexiga vibrationer. Med We Vibe 3 medföljer en fjärrkontroll, som gör det lätt att skifta mellan vibrationsstyrkor och vibrationsmönster, vilket gör det lätt att följa mannens stötar. Det är inte utan anledning som We Vibe är en av de bäst säljande parprodukterna på marknaden, då det är en produkt som kan ge extra krydda åt den gamla goda missionären, men även kan användas i de flesta andra ställningar.

We-Wibe sync har med sin enkla men revolutionerande design skapat en helt ny dimension inom parleksaker. Med sina vackra former och sin användarvänlighet ger den oanad njutning för båda parter. Den ena delen av U’et sätts upp i kvinnan medan den andra delen stimulerar klitoris, och formen gör att mannen fortfarande kan vara med. Med den tillhörande fjärrkontrollen kan styrka och mönster justeras efter behov. Du kommer inte att bli besviken – det garanterar vi! We-Vibe sync är vattentät och laddningsbar.

 

5 goda råd vid användning av vibratorer:

 • Använd alltid ett vattenbaserat glidmedel tillsammans med dina vibratorer. Speciellt dem som är tillverkade i silikon får INTE användas med silikonbaserat glidmedel, eftersom det kan förstöra din vibrator.
 • De flesta glidmedel är dryga att använda, och du behöver för det mesta bara några droppar glidmedel på din vibrator.
 • Kom ihåg att alltid rengöra din vibrator efter användning. Om du har använt dem analt är det extra viktigt att rengöra och desinficera dina leksaker. På de flesta produkterna kan du använda ett milt schampo eller tvål och vatten (använd en fuktig trasa med tvål på om din vibrator inte är vattentät), eller så kan du köpa ett desinficerande rengöringsmedel, så att du är helt säker på att få bort alla bakterier.
 • Du kan använda de flesta vibratorer på många andra ställen på kroppen än i vagina och klitoris, och det finns faktiskt också många ställen på mannens kropp som kan ge stor njutning om de stimuleras med en vibrator. Testa till exempel att använda vibratorn på mannens mellangolv – där finns det nämligen väldigt många känsliga nervbanor.
 • Är din vibrator laddningsbar är det en bra idé att ladda den i upp till 16-20 timmar första gången du laddar den, eftersom detta förlänger batteritiden. Å andra sidan ska du inte heller ladda din vibrator i mer än 72 timma, eftersom det kan skada batteriet. Orientera dig alltid om batteriladdning i manualen innan du laddar din vibrator för första gången.

 

 

 

Till vänster: Palora pH neutral vattenbaserat glidmedel 100 ml, som både kan användas med alla slags vibratorer och som massageolja vid sensuella massager. Är mycket dryg att använda, ett par droppar är nog för en bra stund med vibratorn.

Köp Palora glidmedel

 

Till höger: Rengöringsspray till dina sexleksaker, även denna från Pjur. En spray som gör det lätt att desinficera din vibrator. Ett par sprut på vibratorn och den är fri från bakterier och annan smuts. Denna spray behöver inte ens tvättas bort med vatten. 100 ml.

Köp Pjur rengøringspray