ORGASM GUIDE!

Kvinna i säng

Vissa kvinnor får orgasmer flera gånger i rad, medans andra kämpar för att få dom. Den här guiden handlar om de många olika sätten du som kvinna kan uppnå en orgasm.

Det finns förmodligen fler sätt att få en orgasm än du tror … Den kvinnliga kroppen har många erogena zoner, som alla kan stimuleras till en punkt där en orgasm inträffar. Nästan alla områden i kroppen beskrivs alltså av någon som en källa till orgasm. Till och med platser som tår, fingrar, knän och öron kan leda till upphetsande sexupplevelser med fantastiska klimax

På detta sätt är det inte helt fel att säga att bara fantasin sätter gränserna. Men tålamod kan också spela roll. Många kvinnor behöver lite längre tid än män för att nå orgasm.

 

Men det betyder inte att du ska ge upp! Snarare tvärtom – istället låt dig inspireras av de många möjligheter som din kvinnliga kropp ger dig njutning. Experimentera med de olika erogena zonerna och spela med fängslande orgasmer samt nya sätt att få dem.

Vad är en orgasm?

En orgasm är höjdpunkten i den sexuella handlingen. Det är vid denna tidpunkt som den största graden av njutning inträffar.

När du har en orgasm genomgår du totalt fyra steg.

  1. Den första fasen är spänningsfasen. Denna fas involverar det sexuella förspelet. Detta kan bestå av kyssande, rörande eller pirrande prat. Blodflödet till könsorganen samt andningsfrekvens och puls ökar under denna fas. Produktionen av vätska i slidan så att du är redo för samlag börjar också i den här fasen.
  2. Fas två kallas platåfasen. Detta namn har fått det eftersom en viss nivå av sexuell spänning har byggts upp och nu förblir stabil upp till själva orgasmen.
  3. Den tredje fasen är själva orgasmen – hela aktens höjdpunkt. Muskelsammandragningar släpps i form av orgasm som strömmar genom kroppen. I denna fas finns det inget som kan konkurrera mot när det gäller att skapa njutning.
  4. Detta följs av den avslappnade regressionsfasen. Efter klimaxen börjar kroppen i denna fas nu lugna sig igen. För män innebär detta också en kort period av varierande längd, där de måste vila lite innan de kan resa den igen.

Vad händer när du får en orgasm?

De allra flesta människor känner till den underbara känslan av en orgasm, men inte effekterna av den. Så vad exakt händer i kroppen och hjärnan när en orgasm inträffar?

Ganska mycket, visar det sig. Både upp, under och efter orgasmen, händer flera saker i kroppen. Både andning och puls går snabbare och nöjesignaler skickas i blixtnedslag upp till hjärnans belöningscenter.

En orgasm för både män och kvinnor är mycket låg i praktiken av snabba sammandragningar i bäckenmusklerna och runt könsorganen. När dessa spänningar utlöses, inträffar orgasmen som en återlösande ström av välbefinnande.

Orgasmen varar vanligtvis 3–10 sekunder för mannen och leder till utlösning. Hos kvinnor, å andra sidan, kan en orgasm pågå 20 sekunder eller längre. Till skillnad från män kan kvinnor dessutom uppnå flera orgasmer i följd. Detta är inte möjligt för män som vanligtvis måste ha något från några minuter till några timmar innan de kan stå upp igen.

Men en orgasm påverkar också kroppen i andra områden än du kanske tror. Det finns bland annat surr på hjärnan i tiden fram till och under en orgasm.

Hjärnscanningar visar att det finns över 30 olika regioner är igång när vi är sexuellt upphetsade!

När orgasmen inträffar släpper hjärnan två hormoner: dopamin och oxyticin. När dopaminen släpps uppstår en underbar känsla av lycka. Denna känsla är så vacker att du blir beroende av den och vill ha mer. Orgasmer ger önskningar till mer sex, och med andra ord är det den perfekta cirkeln!

Dessutom utsöndras också oxytocin, det så kallade kärlekshormonet. Utsöndring av oxytocin betyder bland annat att du fäster dig känslomässigt till din sexuella partner.

 

Men samtidigt som något släpps finns det också något som är kortslutet. Den främre delen av hjärnan stängs helt enkelt av under orgasmen. Denna del av hjärnan kallas orbitofrontal cortex och kontrollerar förnuft, självkontroll och självutvärdering. Dessa egenskaper ger dig fullständig frisläppning när du släpper ur orgasmen.

Samtidig mindskes dit niveau af frygt og angst. Alt i alt er der altså tale om frigivelse af skønne, glædesskabende hormoner og en total mangel på fornuft og tanker.

Efter orgasmen slappnar kroppen av. En orgasm har en oerhört avslappnande effekt både på sinnet och på kroppen, och både hjärtslag och andning blir långsammare. Många somnar därför somna när de har fått en orgasm. Du kan lätt förstå detta när du vet hur mycket kroppen har arbetat med att få den!

9 typer av orgasmer

Om du alltid har tänkt att få en orgasm som kvinna det gyllene målet, men du ännu inte har lyckats, ska du inte förtvivla. Det finns många sätt att uppnå orgasm på och till och med flera olika typer. Det finns alla nio typer av dessa – av vilka de två är oskiljaktigt förbundna och kanske närmare borde kallas samma.

 

Först har vi klitorisorgasmen och den vaginala orgasmen. För många är dessa två typer av orgasmer kanske de mest kända.

Utöver dem finns det flera orgasmer som sprutande orgasm, anal orgasm, bröstvårt orgasm, oral orgasm och nyp orgasm. Dessa olika typer erhålls på olika sätt och ger olika resultat. Men gemensamt för dem alla är naturligtvis att de tar dig in i den dimmiga, fängslande extasen.

Klitoris orgasmen – Enkel och allsidig

En klitorisorgasm är vanligtvis den enklaste typen av orgasm för kvinnor att ha. Det kräver en ganska målinriktad stimulering av klitoris.

Majoriteten av alla kvinnor behöver klitorisstimulering för att uppnå orgasm genom samlag och onani. Därför är stimulering av klitoris i allmänhet alltid en bra idé, vare sig i kombination med andra typer av stimulering eller ensam.

Klitorisorgasmen beskrivs av kvinnor som den mest intensiva formen av kvinnlig orgasm, som nästan kommer som en explosion av nöje.

Klitoris består av många nervändar och är därför extremt känslig. När klitoris är tillräckligt stimulerad, frigörs en sammandragning av musklerna, som frigörs i form av orgasm, vilket lämnar dig avslappnad och lycklig.

Att uppnå klitorisorgasmen är enklare än att uppnå g-punkts orgasmen och kräver helt enkelt att du kopplar av i kroppen och ger dig själv tid att ge den till dig. En klitorisorgasm kan uppnås genom alla typer av klitorisstimulering och det omgivande området. Således finns det flera olika sätt att göra det.

Därför kan en klitorisorgasm också ge flera olika känslor. Till exempel beror det på om intensiv, direkt stimulering används eller i högre grad en långvarig, pirrande inställning till orgasm.

Klitorisorgasmer kan erhållas antingen med en partner eller genom onani. Med en partner kan fingrar, tunga, läppar, leksaker och mycket mer användas. Om det å andra sidan är ett spel med självöverlåtelse du letar efter, kan du prova det med dina händer såväl som dusch och läckra sexleksaker.

 

Till exempel är klitorisvibratorer ett uppenbart val eftersom de medvetet stimulerar klitoris och det omgivande området. Klitorisorgasmer kan därför erhållas på många olika sätt. Därför finns det inget annat att göra än att prova dig så att du kan hitta det som fungerar bäst för dig.

G-punkts orgasm är arbetet värt

Att få en G-punkts orgasm kräver vanligtvis lite mer övning och erfarenhet än klitorisorgasmen. Hela tricket består i att känna till sin g-punkt. Vissa kvinnor kan få orgasm enbart genom vaginal stimulering, och det är dessa lyckliga kvinnor som har brutit koden. Det är dock inte så svårt när du behärskar grunderna.

För att hitta din g-spot, sätt in pekfingret i slidan och haka den så lätt. 4–5 cm upp i  slidan bör du nu kunna känna en punkt där du är mer känslig jämfört med punktens omgivning.

Till skillnad från dess silkeslen mjuka omgivningar kommer det att känna sig lite grovt, lite som en valnöt. Vissa tror att inte alla kvinnor har en g-spot. Men det är inte bevisat, så varför låt dig hämmas av den teorin bara för att du kan ha problem med att hitta din. G-punkten växer i storlek när kvinnan blir sexuellt upphetsad. Så försök och stimulera dig själv tills du hittar den punkten.

Härifrån finns det inget annat att göra än att experimentera med det för att ta reda på vad du gillar. En G-punktsvibrator kan vara till stor hjälp när du letar efter och stimulerar din g-punkt.

Öva själv på att stimulera dina viktigaste punkter och områden, då blir det lättare att göra det i samarbete med din partner senare.

Ett annat bra råd är att träna bäckenbotten. En vaginal orgasm kräver aktiv användning av bäckenbottenmusklerna under handlingen. Använd knipkulor för att underhålla eller träna dina bäckenbottenmuskler.

Dessutom spelar det ingen roll vilken position du väljer om en G-punktsorgasm i samband med samlaget är målet.

Bra sexställningar för att uppnå en g-punktsorgasm inkluderar den så kallade doggystylen, där mannen tar kvinnan bakifrån. Eftersom penis här stöter mot framsidan av vaginaväggen där g-punkten sitter, är förutsättningarna för en g-punktsorgasm perfekt optimala i denna position.

Alternativt kan du experimentera med variationer i missionärspositionen där kvinnans bäcken lyfts. Detta görs till exempel med en kudde under ryggen eller med benen runt mannen.

Multiorgasmen

Multiorganasmen kallas också serieorgasm och består av en serie orgasmer efter varandra. Denna typ av orgasm förekommer vanligtvis först hos kvinnor i 40-talet och är därmed en av glädjen med att bli äldre.

Om du vill uppleva multiorgasmens vilda viskning är det bäst att prova det på egen hand först. Därför, när du onanerar nästa gång, gör följande: Efter att din första orgasm inträffar, fortsätt att stimulera området av klitoris tills nästa orgasm meddelar sin ankomst.

För vissa kan detta orsaka orgasmer med ökande styrka medan intensiteten för andra, omvänt, minskar något. Oavsett vilken erfarenhet du har, är det emellertid ett spännande och välstimulerat sätt att experimentera med din egen njutning.

När du har lekt lite på egen hand för att uppnå flera orgasmer och känna dig redo kan du involvera din partner i leken.

Hur får man en sprutorgasm?

Vissa kvinnor har förmågan att ejakulera under orgasmen, precis som män. Detta kallas en sprutande orgasm. Vissa kvinnor sprutar helt av sig själva och utan att kunna kontrollera det när de har en orgasm. För andra kräver det stark stimulering av g-punkten. När g-spot stimuleras kan vätska fylla urinblåsan. Vid orgasmen släpps sedan denna vätska, vilket många – särskilt män – tycker är extremt upphetsande.

Så för att uppnå en sprutorgasm måste g-punkten först vara lokaliserad. Som nämnts är denna lilla punkt lättare att hitta när du är upphetsad eftersom g-punkten sedan växer i sin storlek.

Punkten bör nu stimuleras med upprepade rörelser av en eller två fingrar. Rörelsen ska vara i form av ett “kom hit” -liknande sätt. Din partner kan förbättra känslan genom att trycka en hand mot magen/underlivet externt. Stimuleringen ska upprepas ett x antal gånger, när du närmar dig klimaxet fylls urinblåsan med vätska.

Denna vätska är inte urin. Det är å andra sidan en basvätska som kommer från vissa körtlar runt urinröret som motsvarar till den manliga prostatan. Ändå kan det lätt kännas som att du måste kissa. Detta är helt normalt eftersom urinblåsan faktiskt är fylld med vätska.

 

När du når klimaxet släpps vätskan ut och en intensiv orgasm inträffar. För vissa kvinnor kommer en sprutande orgasm att kännas som den mest underbara formen av orgasm. För andra är det kanske inte den stora skillnaden. Men hur som helst, att få en sprutande orgasm är en intensiv och mycket en pirrande upplevelse som snabbt kan bli beroendeframkallande.

Anal orgasmen

Orgasm kan absolut framkomma som ett resultat av analt samlag – både med och utan stimulering av klitoris samtidigt. Många kvinnor beskriver denna typ av orgasm som mer kraftfull än andra orgasmer. Detta beror utan tvekan på att området runt anus är en mycket känslig och erogen zon.

Det finns mycket glädje att få från analsex. Inte bara anus utan vaginan stimuleras också av analt samlag. Detta beror på att skiljeväggen mellan rektum och vagina är mycket tunn och fjädrande. Således kan en anal orgasm också kännas vaginalt, vilket är exakt varför den känns så kraftfull.

 

För att få en maximal njutning är det extremt viktigt att du värmer upp och kom ihåg att använda rikligt med analt glidmedel.

Den omfattade bröstvårts orgasmen

Det finns en direkt koppling mellan bröstet och könsorganen – både hormonellt och via nervsystemet. Detta innebär att när bröstvårtorna stimuleras uppstår en reaktion i underlivet. Därför kan vissa kvinnor uppnå orgasm ensam genom stimulering av bröstvårtorna.

En ihållande stimulans i form av kyssar, slick och smekningar kommer att få dig i mål. En bröstvårts orgasm kommer naturligtvis att kännas helt annorlunda än en orgasm i vaginalområdet. På grund av den nämnda kopplingen mellan bröstet och könsorganen kan det emellertid också kännas här. På detta sätt är en bröstvårtsorgasm lite av en heltäckande upplevelse som väcker och tillfredsställer hela kroppen på en gång.

Den kittlande oral orgasmen

De inre delarna av munnen och läpparna är några av de mest erogena och känsliga områdena i kroppen. Därför kan även dessa stimuli stimulera dig till klimax.

Således är inte en oral orgasm den som din partner får när du utför oralsex på honom. Det är å andra sidan den orgasm du kan få genom att stimulera din egen mun.

Att få en oral orgasm är inte raketvetenskap, utan kräver tålamod. Icke desto mindre kan en oral orgasm visas framkomma med få hjälpmedel. Om du till exempel fokuserar på den njutning det kan ge dig att utföra oral sex på din partner med slick och kyssar.

En oral orgasm börjar som en stickning och pulsering i dina läppar. Denna upphetsning växer sedan och sprids över hela kroppen. I bästa fall resulterar det i en underbar och mycket unik orgasm. Och om inte, kan du alltid försöka igen.

Den diskreta kniporgasmen

En vältränad bäckenbotten har många fördelar. Det vet vi alla. Men det är något de flesta inte vet. En av fördelarna är nämligen att med tiden kommer du att kunna få en orgasm genom att använda dina muskler i vagina ensam. Om dina muskler där nere är tillräckligt tränade kan de massera din g-spot och få dig till orgasm.

Den orgasm du upplever med en kniporgasm är inte en helt vild och våldsam orgasm, utan snarare effektiv och diskret. Det vill säga med lite träning kan du orgasm själv var du än är när önskan kommer över dig. Det enda du behöver oroa dig för är kanske din mimik och din ljudnivå. I gengäld kan du sedan njuta av en bekväm och tillfredsställande orgasm med en underbar avkopplande effekt.

Hur ger man en finger orgasm?

Dessa var de åtta till nio orgasmerna som hittills beskrivits. Inte alla orgasmer kräver lika hårt arbete. Som nämnts kan inte alla kvinnor få en orgasm under samlag utan att stimulera klitoris. Som tidigare beskrivits kan denna stimulering göras med fingrarna.

Men att stimulera en kvinna med fingrarna är inte alltid lätt. Hennes behov beror på lust, hennes cykel och andra faktorer som humör, stress, trötthet och bekymmer. Därför kräver det ibland mer ansträngning än andra. I allmänhet blir det mycket lättare med tiden när du känner varandras kroppar, sexuella preferenser och signaler.

Det är individuellt från kvinna till kvinna hur man ser ut i de nedre regionerna. I ren anatomiska termer varierar storleken på klitoris, genitala läppar och vaginaöppning avsevärt. Inte bara det, känsligheten i de olika områdena är också mycket individuell.

Därför vill vissa beröras direkt på klitoris, medan andra är för känsliga för att detta är trevligt och föredrar beröring i det omgivande området.

Klitoris kommer i vissa fall att vara relativt stor och klar, medan i andra är den nästan osynlig.

Oroa dig dock inte att din partner inte kan hitta den! Vi guidar honom dit.

”Vanligtvis sväller klitoris när hon är upphetsad, på grund av ökat blodflöde till området. För att ytterligare stimulera henne kan du leta efter hennes g-spot. Detta kommer att markeras som en lite räfflad fläck på insidan av hennes slidvägg.

Att stimulera detta område är en stor hit för vissa, medan andra föredrar att du går för klitoris. Känn hennes signaler och försök hitta den metod, hastighet och rytm som passar henne bäst och lockar henne mest.

Alfa och omega märker alltså hennes reaktioner – känn, lyssna och se på. Försök och lägg märke till när hennes andning förändras och när hon svarar med ljud. Och kom ihåg att vått är bra. Använd saliv eller lotion tills hennes naturliga glidmedelsproduktion är optimal.

Kom också ihåg att kvinnor till skillnad från män vanligtvis inte behöver kraftigare stimulering strax före orgasm. Naturligtvis kan det variera. Trots det, fortsätt bara i samma takt som hon närmar sig orgasmen – såvida hon inte naturligtvis ber dig om något annat. ”

Problemer med att komma? Oroa dig inte

Om du lätt kan komma under onani men inte med en partner kan det finnas flera skäl. Till exempel kan det bero på att din partner inte är helt säker på vad som är bäst för dig. Så du måste “träna din partner” i hur du vill ha det. Guide din partners hand eller låt att se på när du onanerar. I allmänhet är mycket förspel med klitorisstimulering vägen framåt, men du måste hitta det sättet tillsammans, så det blir en underbar upplevelse för båda parter.

Kanske är ditt problem att du inte kan koppla av. Du kanske har kroppsliga problem som “Bara han inte tycker att magen är för stor”, eller vad som helst. Det enda rådet mot dessa problem är att komma ihåg att din partner till och med bara är upptagen med att uppleva den totala upplevelsen, men troligen är han också upphetsad.

Det är förmodligen inte så många tankar som strömmar genom hans huvud utöver glädjen över att ha sex med dig. Om du fortfarande inte känner dig helt säker med denna kunskap i baksidan av ditt sinne, kan ett bra trick vara att tillhandahålla dimmad belysning. För många tankar i ditt huvud kan hämma din upplevelse av handlingen och minska din njutning. Kom därför ihåg att slappna av och ge släpp på tankarna. Det är inte nu du behöver oroa dig för inköp eller löneförhandlingar.

Om ditt problem är att du kan komma men att du kommer för fort, oroa dig inte. Det händer både män och kvinnor. Kvinnor har dock den stora fördelen att de kan komma flera gånger och att de fortfarande kan vara våta och därför har samlag efter orgasmen.

Om han kommer för snabbt, finns det inget annat än att återhämta sig en liten stund tills han kan komma tillbaka i kampen. Under tiden kan kyssar och smekningar användas med fördel.

Sexleksaker

Med både en partner och på egen hand kan sexleksaker vara ett välkommet komplement till ditt sexliv. Det finns många olika enheter som är utformade för att stimulera dig på olika sätt.

Således kan även dina vildaste drömmar om de många olika typerna av orgasmer som nämns i den här guiden enkelt uppfyllas. När du köper sexleksaker för ett specifikt syfte är det mycket viktigt att du läser produktbeskrivningen väl. Till exempel finns det några dildos som endast bör användas vaginalt och inte anal.

Vissa vibratorer är för klitorisområdet, andra för g-punkten och andra för stimulering av brösten eller något helt fjärde.

 

Det är därför viktigt att du överväger vilken typ av stimulering du vill ha. Och oavsett om din nya leksak ska användas med en partner eller för läckert självbehag. Med det sagt finns det inte mycket annat att göra än att kolla in de många olika produkter som finns.

Köp billiga sexleksaker hos Palora.se med garanti

Undvik orgasm jakten

Oavsett vilken typ av orgasm du önskar och om du är singel eller har en partner, det finns en gyllene regel att tänka på. Denna regel går: Undvik orgasmjakt. Om du tänker för mycket på att behöva få din orgasm försvinner allt nöjet och du kommer troligen inte att kunna komma. Så vad du än tycker om eller delar med dig av en partner är det viktigt att du ger upp. Ingenting driver orgasm på språng som stress och rush.

Dessutom är det viktigt att komma ihåg att du enkelt kan njuta av ett samlag även om du inte har haft en orgasm. Men andra behov, såsom behovet av ömhet, intimitet och kroppskontakt, har troligen tillfredsställts.

Icke desto mindre måste naturligtvis orgasmen uppstå ibland. Förhoppningsvis har du med denna guide fått inspiration till hur det går och har blivit nyfiken på att experimentera med de många olika sätten.

Oavsett vilken typ av orgasmer som väcker din fantasi, garanteras en sak – stor glädje väntar dig och kanske din partner.